Oldal kiválasztása

A Super 1000-es kategóriába tartozó Indonesia Open egyike a világ legrangosabb tollaslabda versenyeinek. A legendás Istora Senayan aréna hangulata semmihez sem fogható, különösen, ha indonéz versenyző is pályán van. Ezt hazai játékosként és ellenfeléként megtapasztalni is rendkívül nagy élmény. Ennek volt a részese most Goh Sze Fei is, aki Nur Izzudin oldalán legyőzte a hazaiak egyik párosát.

„Nem csak Carnando és Marthin ellen játszottunk ma, hanem az egész Istora Senayan ellen. Olyan volt, mintha 3000 ember ellen léptünk volna pályára” – mondta a maláj játékos.

Majdnem győzelembe hajszolták az indonéz szurkolók az Ashan / Setiawan párost. A „Daddies” becenévre keresztelt legendák a pár hete még világelső, Liang / Wang duóval mérkőztek. A veterán indonézek kezdtek jobban és a megnyert első szett után a másodikban is csak hosszabbítás után maradtak alul. A döntő játszmában nagyon erősen kezdett Ashan és Setiawan, de az előnyük a hajrára teljesen elfogyott és végül a kínaiak diadalmaskodtak. A 39 éves Setiawan már 2000-ben indult ezen a tornán és azóta megszakítás nélkül minden évben ott volt a mezőnyben. A mai ellenfeleik közül Wang Chan például még meg sem született, amikor az indonéz olimpiai bajnok már a legjobbak között játszott.

Természetesen a „Daddies” esetében visszatérő téma pályafutásuk befejezése, de továbbra sem jelöltek ki konkrét időpontot.

„Nem gondoltam túl sokat arra, hogy hány éve játszom itt. De meggyőztem magam, hogy még mindig képes vagyok rá. Nagyon boldog vagyok, hogy ezekkel a fiatalokkal játszhatok. Otthon játszani mindig különleges élmény. Nem tudjuk, hogy ez lesz-e az utolsó hazai versenyünk, majd meglátjuk. Nem gondolkodunk túl előre… csak erre a tornára koncentráltunk” – mondta Setiawan.

Az indonézeknek tehát két férfi párosuk is kiesett, de még további két egységük versenyben maradt, hiszen Fikri és Maulana, illetve Gutama és Isfahani is nyerték a mai meccsüket. A többi versenyszámban is lesz még hazai érdekeltség. Tunjung női egyéniben, a Ferdinansyah / Widjaja duó pedig vegyesben lesz ott a legjobb 8 között. Utóbbiak ráadásul igen nagy tettet hajtottak végre a regnáló világbajnokok kiejtésével.

A malájok is remekelnek az idei tornán, de közülük is kiemelkedik Leong Jun Hao, aki újra ellopta a show-t. A 24 éves játékos kétségtelenül élete formájában van és a Thomas Kupa óta több nagy nevet is legyőzött már. A rutinos Chou Tien Chen volt az újabb áldozata, ami azt jelenti, hogy Leong Jun Hao már a legjobb 8 között van, annak ellenére, hogy csak a visszalépések miatt került főtáblára az utolsó pillanatban. A következő „feladat” Li Shi Feng lesz majd, aki bizonyára alaposan felkészül a maláj játékosból.

A tegnap hősies győzelmet arató Toma Popov ma is nyert, méghozzá Rasmus Gemke ellen. A dán játékos közel sem volt 100%-os a meccsen, hiszen már a nyitónap előestéjén hasmenéssel küzdött és azóta sem javult az állapota. Gemke ennek ellenére simán nyert az első körben a világbajnoki ezüstérmes Naraoka ellen, de Toma Popov már túl nagy falat volt ebben a helyzetben.

„Tegnap nagyon nehéz volt, amikor ideértem, és elmentem a gyakorlópályára egyszerűen összeestem, és talán 15-20 percig feküdtem a földön. De, amikor az adrenalin elönti a tested, néha csodák történnek” – mondta Gemke.

A holnapi versenynap már igazi rangadókat fog hozni, amiket ITT lehet megtekinteni. Aki szeretné élőben vagy utólag teljes egészében megtekinteni a meccseket, a BWF YouTube csatornáján megteheti.