Oldal kiválasztása

Ben Beckman egykori angol válogatott tollaslabdázó napjaink egyik legismertebb tollaslabdával foglakozó újságírója. Korábban is számos nagyon igényes videóval rukkolt elő csatornáján, különböző korszakok nagy játékosairól, de kétségtelenül a Kento Momota pályafutását bemutató munkája az eddigi legnagyobb volumenű.

A „The HEARTBREAKING Story of a Badminton Legend” című dokumentumfilm részletesen kitér a japán játékos karrierjének minden fontosabb állomására. A filmben láthatjuk Momota szárnypróbálgatásait a junior mezőnyben, majd a berobbanását a Thomas Kupán. Természetesen szó esik az eltiltásáról, valamint a hosszú kihagyásról és a visszatérést követő elképesztő sikerekről is. A történet végén pedig jön az autóbaleset és a csalódások sora. Amikor a japán játékos talán legrosszabb időszakát élte, még az általa példaképként tisztelt Lee Chong Wei is gúnyt űzött belőle… Azt gondolom, hogy a tollaslabda kedvelők számára kihagyhatatlan ez a film, de mindenkinek érdekes és tanúlságos lehet.

Momota egyébként visszavonulása után sem pihen, hiszen a hírek szerint edzői pályára készül és részt vesz majd a Lin Dan Kupán is, ahová a névadó kétszeres olimpiai bajnok személyesen invitálta egykori ellenfelét.