Oldal kiválasztása

A döntőjéhez érkezett az idei év 3. Super 1000-es tornája, az Indonesia Open. Ez az utolsó Super 500 fölötti World Tour állomás az olimpia előtt, így az élmezőny most találkozik utoljára Párizs előtt.

Kifejezetten izgalmas döntők elé nézünk, hiszen csak egy olyan finalista lesz, aki nem kiemeltként indult.

Vegyes párosban ismét a Zheng Si Wei / Huang Ya Qiong lesz majd a döntő egyik résztvevője, akik múlthéten Szingapúrban aranyérmet szereztek. Jakartában honfitársaikkal, a Jiang / Wei kettőssel mérkőznek majd, akik a torna során legyőzték a második kiemelt Feng / Huang duót is. Jiang Zhen Bang és Wei Ya Xin korábban már kétszer is legyőzték a világelsőket, igaz azóta szettet sem tudtak nyerni ebben a párosításban.

Női párosban igazi álomdöntő jött létre. Az első kiemelt Chen Qing Chen és Jia Yi Fan mérkőzik majd a második helyen rangsorolt Baek Ha Na / Lee So Hee kettőssel. Az örökmérleg a kínaiaknak kedvez, de amikor legutóbb Indonéziában találkoztak, akkor a dél-koreaiak nyertek.

Női egyéniben megismétlődik a múltheti döntő, tehát ismét An Se-young csap majd össze Chen Yu Fei-el. A világelső két szettben verte a feltörekvő Wang Zhi Yi-t, míg Chen Yu Fei a spanyol Marín ellen nyert az olimpiai bajnokok csatáján.

„Marin nagyon gyors volt, de jól tudtam védekezni vele szemben, valamint a taktikám is jól működött. Elégedett voltam a teljesítményemmel a harmadik játszmában. Ez a meccs nagyon sok önbizalmat ad nekem” – értékelt a tokiói olimpia aranyérmese.

Férfi egyéniben az év első Super 1000-es tornájának visszavágója következik. Malajziában Antonsen legyőzte Shi Yu Qi-t, de a kínai azóta még erősebbnek tűnik. Az elődöntőben ismét legyőzte honfitársát, Li Shi Feng-et és keddtől már ő vezeti a világranglistát. Antonsen elődöntője sem volt egyszerű a világbajnoki címvédő Kunlavut Vitidsarn ellen. A thaiföldi egyre közelebb kerül a tavaly látott csúcsformájához, de most ez is kevés volt a dánnal szemben.

„A harmadik játszmában sok hibát vétettem, mert fáradt voltam. Semmi gond, a torna jól sikerült számomra. Antonsen mentálisan nagyon erős volt” – mondta Vitidsarn a meccs után.

Az utolsó indonéz képviselő is kiesett az elődöntők során, így a finálékat a hazai szurkolók „csak” semlegesként tekinthetik meg. Az indonézek utolsó reményei Gutama és Isfahani voltak, akik férfi párosban meneteltek el egészen az elődöntőig. A nagy tét láthatóan rányomta a bélyegét a játékukra, de ennek ellenére is volt esélyük Man Wei Chong és Tee Kai Wun ellen is. Az első játszmában 3 szettlabdát puskáztak el és végül 29-27 arányban elbukták szettet. A folytatás komoly indonéz fölényt hozott, de a pihenő előtt drasztikusan visszaestek és a malájok bedarálták őket.

Man Wei Chong elmondta a meccs után, hogy a munkájuk még nem ért véget a döntőbe kerüléssel.

„Háromszor vesztettünk eddig a Liang/Wang kettős ellen, és holnap a legjobbat kell nyújtanunk. Természetesen örülünk, de a munkánk még nem ért véget, ezért meg kell tartanunk a lendületet.”

Man Wei Cheng és Tee Kai Wun nem kiemeltként jutott el a döntőig, ahol majd a Liang / Wang duó lesz az ellenfél. A kínaiak egy a vártnál simább és gyorsabb meccsen múlták fölül a dán Astrup / Rasmussen kettőst.

Izgalmakban tehát nem lesz hiány holnap sem. A mérkőzéseket a BWF YouTube csatornáján lehet majd élőben követni, de az M4 Sport csatornán is lesz majd egy hosszabb összefoglaló a torna zárónapjáról.