Oldal kiválasztása

Yuta Watanabe közösségi oldalán jelentette be, hogy nagyobb távolságot tart majd a rajongóitól a jövőben.
„Meg kellett hoznom a döntést, hogy a továbbiakban nem osztok aláírásokat és nem készítek közös fotókat a szurkolókkal a hotelekben.”

A japán vegyes páros sztár több rossz élményben is részesült már. Előfordult, hogy megszorították, megrántották a kezét. Ez elsőre nem tűnik olyan súlyosnak, de azt ne felejtsük, hogy Watanabe a kezével „keresi kenyerét”. Már egy apró rándulás vagy felületi sérülés is komoly következményekkel járhat karrierje szempontjából. Ezen felül természetesen a lelki tényezőket is figyelembe kell venni, hiszen egy-egy ilyen szituáció ijesztő lehet.

„Azért döntöttem így, mert félek az atrocitásoktól és attól, hogy esetlegesen súlyosabbra fordul a dolog és bántanak. Természetesen továbbra is szeretnénk kapcsolatban maradni a szurkolókkal, de a megfelelő helyen és módon” – fejezte be mondandóját az ötszörös All England bajnok.

Ez a probléma nem újkeletű, például a dartsban is láthattunk már hasonlót. Megfigyelhető, hogy néhány játékos a bevonulásakor szándékosan nem a dobókezével fog kezet a szurkolókkal, hasonló okok miatt.