Oldal kiválasztása

Múlt héten az Egyesült Államokban, ezen a héten pedig Kanadában rendez World Tour versenyt a BWF. Kőrösi Ágnes és Sándorházi Vivien ezúttal is a főtábláról indulhatnak. Ilyen magas szinten (Super 500) még sosem volt egyszerre két magyar főtáblás játékos a World Tour-on, ráadásul Sándorházi Vivien sorsolása még szerencsésnek is mondható.

A Dunakeszi VSD magyar bajnoka a cseh Tereza Švábíková ellen kezdhet majd. A két játékos legutóbbi összecsapását a magyar lány nyerte, így annak ellenére is jó esélye lehet a győzelemre, hogy Švábíková jelenleg előrébb áll a világranglistán és az olimpiai kvalifikációs versenyben is több pontot szerzett.

Kőrösi Ágnes sorsolása a győzelmi esély tekintetében nem túl szerencsés, de bizonyára nagy élmény lesz számára a világ egyik legjobb játékosa ellen pályára lépni. Merthogy a TFSE versenyzője majd a második helyen kiemelt Nozomi Okuhara ellen kezd. A japán játékos korábban nyert világbajnokságot, két alkalommal is diadalmaskodni tudott az All England-en és Rióban olimpiai bronzérmet szerzett. Okuhara az elmúlt években szinte folyamatosan sérülésekkel küzdött és a párizsi olimpiára sem tudta kvalifikálni magát. A 29 esztendős legenda azonban a tavalyi szezon második felében újra magára talált és ismét a világ legjobbjai közé sorolhatjuk őt. Ennek fényében a Canada Open-en is őt tartják az első számú favoritnak a szakértők.

A mai napon a kvalifikációs mérkőzéseket rendezik, a főtáblás összecsapások majd szerdától kezdődnek. Pontos időrendet majd a Tournament Software-en tesznek közé, a mérkőzéseket pedig a BWF YouTube csatornáján lehet élőben követni.