Oldal kiválasztása

A French Open 2. fordulójának legnagyobb szenzációját egyértelműen Viktor Axelsen szolgáltatta, aki viszonylag sima vereséget szenvedett a tajvani Wang Tzu Wei ellen. A dán játékos maga sem értette, hogy mi történt vele. „Nem sok mindent tudok mondani azon kívül, hogy meglepett a saját játékom. Nagyon alacsony színvonalon játszottam. Wang Tzu Wei nagyon jó volt és megérdemelte a győzelmet. A felkészülésem remekül sikerült, sokat tudtam edzeni, de ez most nem hozott eredményt. Mindenesetre boldog vagyok, hogy visszatértem és felépültem a sérülésemből.” – mondta Axelsen a meccs után, aki közel 2 hónap után játszott újra tétmeccset ezen a héten.
A tajvani játékos is meglepődött az eredményen, hiszen ez volt az első sikere Axelsen ellen. „Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a pályán és nyugodt maradni. Korábban még sosem győztem le őt, így ma sem számítottam erre az eredményre.”

A győzelem pillanatai

Pocsék napot zártak a kínaiak is a férfi páros versenyszámban, hiszen mind a 3 egységük kiesett a legjobb 16 között. A világranglistán 2. Liang/Wang duó a friss German Open bajnok Lee Jhe-Huei/Yang Po-Hsuan tajvani kettőstől szenvedett vereséget.
Az olimpiai ezüstérmes Liu Yu Chen és Ou Xuan Yi 8. kiemeltként vághattak neki a párizsi tornának, de nagy meglepetésre a világranglista 32. Jomkoh/Kedren kettős jobbnak bizonyult náluk. A thaiföldiek korábban még sohasem győzték le a kínaiakat, sőt a tavalyi szezonban alig-alig nyertek meccset World Tour állomáson.
A jelenleg 3. számú kínai páros He Ji Ting és Ren Xiang Yu, akik alig fél éve versenyeznek együtt, de már 2 tornagyőzelmük is van közösen. A French Open nekik sem sikerült igazán jól, hiszen a 2. fordulóban a regnáló világbajnok Kang/Seo duó elleni vereséggel ők is korán búcsúztak.