Oldal kiválasztása

Az idei harmadik Super 1000-es tornán a dél-koreai Baek Ha Na / Lee So he kettős más a második aranyérmüknek örülhettek. Korábban az All England-en nyertek és egyébként a szintén Super 1000-es versenynek megfelelő pontokat adó Ázsia-bajnokságon is.

A finálét a múlthéten aranyérmes Chen Qing Chen / Jia Yi Fan duó kezdte jobban, de az első szett hajrájára a kínaiak előnyel elfogyott a dél-koreaiak pedig lendületből behúzták a játszmát. Elsősorban a rutinosabb Lee So Hee remekelt, de a második szettre már Baek Ha Na is feljavult. Ebben a játékban végig a címvédők vezettek és a befejezés sem okozott nekik komolyabb gondot.

Baek Ha Na és Lee So Hee már harmadik Super 1000-es tornagyőzelmüket aratták együtt, hiszen a már korábban említett 2024-es sikereik mellett a tavalyi Indonesia Open-en is ők diadalmaskodtak. A két játékos kb. 1,5 éve játszik együtt és szinte az első pillanattól kezdve remekül muzsikálnak.

„Ma nagyon fárasztó napunk volt, különösen nekem. De boldogok vagyunk, mert végre sikerült legyőznünk Chen/Jia párosát” – mondta Baek a sajtótájékoztatón.

Természetesen Lee is megszólalt, aki a védekezésüket emelte ki. „Úgy érzem, hogy a védekezésünk jó, de természetesen ez kevés, ha nem egyensúlyozzuk ki sok jó támadással. Ez volt az utolsó versenyünk Párizs előtt és ez a győzelem még nagyobb önbizalmat ad a közelgő olimpiára.”