Oldal kiválasztása

A mai napon rendezték az Indonesia Open negyeddöntőit a legendás Istora Senayan-ban. A hazai szurkolók nagy bánatára már csak egy képviselőjük lesz a folytatásban, igaz az a kedvenc versenyszámukban, a férfi párosban. Muhammad Reza Pahlevi Isfahani és Sabar Karyaman Gutama évek óta alkot egy párt és szövetségi támogatás nélkül járják a versenyeket. Az aktuális világranglista alapján „csak” az 5. számú indonéz párosnak számítanak, de most hatalmas teljesítménnyel eljutottak az elődöntőig. Gutama és Isfahani idén Spanyolországban aratták első World Tour sikerüket a Super 300-as kategóriában. Többek között ennek is köszönhetik, hogy most kvalifikálták magukat a Super 1000-es indonéz tornára. Az, hogy eljutottak az elődöntőig már önmagában is váratlan eredmény, de ennél komolyabb terveik is lehetnek. Holnapi ellenfeleik, Man Wei Chong és Kai Wun Tee sem jártak még ekkora magaságokban, ilyen erősségű versenyen, így megjósolhatatlan az elődöntő végeredménye.

„Nagyon örülünk, hogy bejutottunk az elődöntőbe. Nem számítottunk erre, mert eddig mindig az első körben estünk ki a Super 1000 és Super 750 versenyeken. Ez az első alkalom, hogy elődöntőbe jutottunk” – mondta Man Wei Chong

Női egyéniben talán a négy legjobb formában lévő versenyző jutott el az elődöntőig. Marín, Chen Yu Fei, An Se-young és Wang Zhi Yi is viszonylag simán nyerte mai meccsét.

A férfiaknál Anders Antonsen formája tűnik kifejezetten biztatónak. A dán klasszis meggyőző játékkal verte Lakshya Sen-t, így készülhet a Vitidsarn elleni elődöntőre. A thaiföldi világbajnok egyébként Lee Zii Jia-t búcsúztatta. A másik ágon összejön a szingapúri döntő visszavágója, tehát a két kínai, Li Shi Feng és a leendő világelső, Shi Yu Qi küzd meg egymással.

Nagy győzelmet aratott a maláj vegyes is, melynek női játékosa, Lai Pei Jing a napokban online csalás áldozata lett. A 31 éves játékos problémái ellenére a pályán rég nem látott formában van és Tan Kian Meng oldalán legyőzték a Kim Won Ho / Jeong Na Eun duót, amivel bejutottak az elődöntőbe.

„Mint tudjátok, mielőtt erre a tornára jöttem, voltak személyes problémáim, de nagyon boldog vagyok, hogy a párom megért engem és folyamatosan támogatott a mérkőzés alatt. Bíztunk egymásban minden pontnál, és ez nagyon fontos volt, hogy sikerült. Csak magamra koncentráltam és azt mondtam magamnak, hogy ez az esélyünk, mivel 50-50-es mérkőzés volt, és nem akartuk elszalasztani a lehetőséget. Teljesen összpontosítottam és örültem, hogy ma sikerült. Úgy gondolom, hogy az ellenfeleink az első játszmában nem voltak igazán formában, és tudtuk, hogy meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget és előnyt szereznünk, majd a másodikban újra összpontosítanunk. Nem tudom kifejezni, mennyire boldog vagyok most, de nem lehetek túl boldog, mert holnap újabb mérkőzésünk lesz” – mondta Lai a győztes meccs után.

A holnapi nap programjában már szinte csak komoly rangadók várnak ránk, amiket érdemes élőben követni a BWF YouTube csatornáján. A sorsolást és az eredményeket ITT lehet megtekinteni.