Oldal kiválasztása

Észak-Amerika legrangosabb nemzetközi tollaslabda versenyén két dán duó játszotta a vegyes párosok döntőjét. Az előzetes esélyek az első helyen kiemelt Mathias Christiansen és Alexandra Bøje mellett szóltak, de végül a Jesper Toft / Amalie Magelund kettős diadalmaskodott, nagy csatában.

A Canada Open Super 500-as besorolás alá tartozik, így jelentős világranglista pontokért ment a csata az olimpia előtti utolsó igazán fontos versenyen. A Christiansen / Bøje kettős ellentmondást nem tűrő játékkal jutott el a vegyes páros fináléig és ott is remekül kezdtek honfitársaik ellen. A gőzerővel Párizsra készülő dánok simán nyerték az első szettet és nagy előnyben voltak a második játszma közepén is. Ekkor azonban Toft és Magelund összeszedték magukat és 8 pontos hátrányukat ledolgozva szorossá tették a meccset. A második szett végén mérkőzéslabdát is hárítaniuk kellett, de ez sem okozott gondot, így kiegyenlítettek. A döntő játék már a mindössze harmadik közös versenyét teljesítő párosnak sikerült jobban és végig vezetve, magabiztosan nyertek.

Toft és Magelund alig pár hónapja alkot egy párt a pályán és eddig minden versenyükön eljutottak a döntőig. A Canada Open megnyerése mind a két játékos számára pályafutása egyik legnagyobb sikerét jelenti.

„Ez a harmadik tornánk, tehát még elég új a helyzet, de úgy érzem, minden meccsen javul a játékunk és a kommunikációnk, és egyre jobbak leszünk. Szóval csodálatos, hogy ennyi győzelmet aratunk már a partnerségünk kezdetén” – mondta Magelund.

A 24 éves játékos szerint a kulcs a hihetetlen fordításhoz az volt, hogy partnere változtatott a szerváin a mérkőzés közben.

„Jesper néhány jó lapos szervát mutatott be, és ez volt a fordulópont, talán ettől kissé meginogtak. A harmadik szettben mi felszabadultan játszottunk, ők pedig idegesek lettek. Olyan volt, mint egy hullámvasút. Most teljesen hihetetlen, hogy Super 500-as versenyt tudtunk nyerni, ez fantasztikus.”

Hasonlóan vélekedtek a túloldalról is, hiszen Christiansen is a szervákat emelte ki.

„Öt-hat pontot veszítettünk egymás után, variálták a szervákat, és nem tudtuk jól fogadni őket. Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk lezárni a második játszmát, annak ellenére, hogy nagy előnyünk volt” – mondta a 30 esztendős dán, aki a verség ellenére is felkészültnek érzi magukat a közelgő olimpiai játékokra.