Oldal kiválasztása

A tajvani tollaslabda történetének első olimpiai bajnoki címét szerezte meg Tokióban a Lee Yang / Wang Chi-lin kettős. Az azóta „Arany-duó” néven emlegetett páros a párizsi játékokra is kvalifikált és szeretnék megvédeni címüket a roppant erős férfi páros mezőnyben.

Jó eséllyel az olimpiai torna lesz majd az utolsó közös versenyük, hiszen Lee Yang a napokban egy sajtótájékoztató keretein belül szellőztette meg lehetséges visszavonulását.

„Olyan ez, mint egy visszaszámlálás. Boldog vagyok és szeretném nagyon szépen befejezni a sportolói pályafutásomat. Úgy érzem mindent elértem, amit kitűztem magam elé” – monda Lee Yang. A 28 éves játékos kijelentette, hogy ez az utolsó szezonja a profik között, de lehetséges, hogy már az olimpia után felhagy a versenyzéssel.

A duó másik tagja Wang Chi-lin is tett utalást partnere szándékaira és egyértelműsítette, hogy Párizsba is az aranyéremért mennek. „Akár ez az utolsó versenyünk, akár nem, minden pillanatot meg fogok becsülni, amit a pályán tölthetünk. Remélem jól tudok majd játszani az olimpián is sok terhet leveszek Lee-ről. Szeretnék egy újabb aranyérmet szerezni vele a végére” – ismertette a helyzetet Wang, aki magára vállalta azt is, hogy mostanában gyengébben játszott, mint partnere.

A tajvaniak jelenleg a 9. helyen állnak a világranglistán és a két olimpiai közötti 3 évben „mindössze” egy versenyt nyertek. Ugyanakkor a kvalifikációs időszakban jól játszottak és ez komoly önbizalmat ad a címvédéshez is. A páros tagjai részesei voltak egy újabb fontos mérföldkőnek is a tajvani tollaslabda történetében, hiszen mind a ketten csapattagok voltak a Thomas Kupán. Tajvan férfi válogatottja első alkalommal jutott el a legjobb 4 közé és végül bronzéremmel zártak.

Lee Yang visszavonulása tehát borítékolható, de Wang Chi-lin szándékai még nem ismertek. Előfordulhat az is, hogy ő a jövőben más párral folytatja a versenyzést, de természetesen közel a 30-hoz az ő visszavonulása sem elképzelhetetlen.