Oldal kiválasztása

Sándorházi Vivien és Kőrösi Ágnes is főtábláról kezdhette meg a Super 300-as kategóriába tartozó amerikai World Tour versenyt. A US Open az utolsó előtti olyan állomása a sorozatnak, amit még a párizsi olimpia előtt rendeznek meg.

A magyar játékosok közül Kőrösi Ágnes lépett pályára elsőként a texasi Forth Worth-ben. A TFSE sportolója az Európa-bajnoki ezüstérmes, Kirsty Gilmour ellen bizonyíthatott. A csarnokban extrán szeles körülmények uralkodtak, ami kifejezetten nehéz helyzet elé állította a játékosokat. Kőrösi mind a két szettben közel volt skót riválisához, de végül Gilmour javára dőlt el a mérkőzés.

„Jó volt érezni, ahogy belekap a hajamba a szél a pályán. Nehéz körülmények vannak itt Forth Worth-ben, de sikerült alkalmazkodni hozzá” – posztolta Instagram oldalára a harmadik olimpiájára készülő Gilmour.

Sándorházi Vivien a japán Natsuki Nidaira ellen játszott és Kőrösi Ágneshez hasonlóan ő is alaposan megnehezítette rutinosabb riválisa dolgát. Sándorházi különösen a második szettben nyújtott kiemelkedő teljesítményt és nem volt messze attól, hogy kikényszerítse a döntő játszmát. Végül a japán lány kerekedett felül, de mind a két magyar teljesítménye biztató volt.

Az igazán nagy szenzációt azonban a brazil fiúk szolgáltatták, akik két bravúrgyőzelmet is fel tudtak mutatni. A 24 esztendős Jonathan Matias kiejtette az első helyen kiemelt Lin Chun-Yi-t, aki korábban már megnyerte ezt a tornát és idén is a legnagyobb esélyesnek tartották férfi egyéniben. A tajvani klasszis mellett a franciák fiatal tehetsége, Alex Lanier is búcsúzott, őt a harmadik olimpiájára készülő Ygor Coelho ütötte el a folytatástól. A brazilok további három versenyszámban lesznek még érdekeltek a legjobb 16 között, hiszen női egyéniben Juliana Viana Viera, férfi párosban Batalha és Voigt, vegyesben pedig a Davi Silva / Sami Lima kettős is sikerrel járt.

Rendeztek még a második napon egy komoly közép-amerikai rangadót is, ahol a salvadori Uriel Francisco Canjura Artiga visszavágott a rutinos Kevin Cordón-nak az idei Pánamerikai-bajnokság döntőjében elszenvedett vereségért.

Természetesen a BWF YouTube csatornáján minden meccset meg lehet majd nézni, a Tournament Software-en pedig meg lehet tekinteni a párosításokat és az eredményeket is.