Oldal kiválasztása

Franciaországban, Nantes egyik elővárosában rendezik meg a harmadosztályú nemzetközi versenyek legmagasabb kategóriájába tartozó Nantes International Challenge tornát. A versenyen szurkolhatunk Szőke Mónikának, Kőrösi Ágnesnek és a 2 hónap szünet után visszatérő Sándorházi Viviennek is.

 A Dunakeszi VSD versenyzője az Európa-bajnokság óta nem játszott nemzetközi szinten, így kíváncsian várjuk, hogy milyen formában tér vissza. Sándorházi egyébként magyar versenyen részt vett ez idő alatt is, például a múltheti GP döntőn egyéniben és vegyes párosban is a dobogó tetejére állhatott. A 23 éves játékos Nantes-ban majd egy kvalifikációból érkező játékossal kezd, sikere esetén pedig az első kiemelt Line Christophersen következhetne a papírforma szerint.

Kőrösi Ágnes is főtáblás lesz a tornán, de ő ezúttal sem volt túl szerencsés a sorsolással. A TFSE játékosa a 3. helyen kiemelt QI Xuefei ellen kezd, akinek ez a verseny fontos állomás az olimpiai felkésülésében.

Szőke Mónika a múlthéten remekelt Litvániában és egészen a legjobb 8 közé jutott. Neki ezúttal a kvalifikációból kell indulnia és két győzelem szükséges a főtáblára jutáshoz. Szőke első ellenfele egy hazai versenyző lesz majd.