Oldal kiválasztása

Ng Tze Yong már hosszú hónapok óta bajlódik sérülésével, ami megakadályozta őt abban, hogy elegendő pontot szerezzen az olimpiai részvételhez. A műtét után jól ment a rehabilitáció és úgy tűnt, hogy a Thomas Kupára visszatérhet. Az orvosok azonban a hét elején egy nagyon ritka rendellenességet fedeztek fel, így újabb sebészeti beavatkozás szükséges. Ezzel biztossá vált, hogy a 24 éves játékos a Thomas Kupán sem vehet majd részt, pedig Malajziának nagy szüksége lett volna a szolgálataira.

A szövetségi kapitány, Rexy Mainaky azonban a teljes felépülést helyezte előtérbe és nem kockáztattja a fiatal játékos jövőjét. „Tze Yong egészsége az abszolút prioritás. Sajnálom, hogy ezen megy keresztül, de a legfontosabb, hogy teljesen felépüljön. Nem vesz részt a Thomas Kupán, hogy a rehabilitációra koncentráljon” – mondta az egykori olimpiai bajnok.

Már meg is van a helyettese a csapatban Choong Hon Jian személyében. Ez tehát azt jelenti, hogy Malajzia „csak” 4 egyéni játékost visz a tornára 6 párosspecialista mellett.