Oldal kiválasztása

Sem a csoportkörben, sem az egyenes kieséses szakaszban nem veszített meccset a hazai pálya előnyét élvező kínai csapat. Bár a keretek erőssége alapján Japánnak minden esélye megvolt a győzelemre, de Akane Yamaguchi sérülése nem jött jókor a „vendégeknek”.

Kína a csoportkör során pihentetni tudta Chen Yu Fei-t, aki így ereje teljében viszonylag simán intézte el Aya Ohori-t. A párosok során Matsuyama és Shida nagyon közel került az egyenlítéshez, de végül két meccslabda sem bizonyult elegendőnek. A Chen Quing Chen / Jia Yi Fan duó csakúgy, mint pár hete a French Open-en, ezúttal is hátrányból fordított.
A harmadik meccsen Okuhara már a versenyben maradásért küzdött He Bing Jiao ellen, de igazán nem volt esélye a győzelemre. A japán világbajnok szinte végig hátrányban volt a meccsen, így nem is volt kérdéses a végeredmény. Kína ezzel továbbra sem veszített meccset, így hibátlan teljesítménnyel jutott be a döntőbe.

A másik ágon Indonézia csapata történelmi sikerre készült, hiszen 2008 óta nem jutottak döntőbe az Uber Kupán. Már a Japán elleni csoportrangadón is nagyon erősnek tűntek, majd Thaiföld ellen bizonyították, hogy bárkire veszélyesek lehetnek. Az elődöntőben Dél-Korea következett, ahol ezúttal An Se-young nem léphetett pályára, Kim Ga Eun sérülés miatt nem is utazhatott el a tornára és a párosspecialista Kim So Yeong-ot is nélkülözniük kellett. Ez nagyban megkönnyítette az indonézek helyzetét, de még így is nagy csata bontakozott ki. Az indonéz csapat egyik vezére, Gregoria Mariska Tunjung magabiztos győzelemmel kezdett Sim Yu Jin ellen, de Baek Ha Na és Lee So Hee gyorsan kiegyenlített. Indonézia a második egyénit is hozni tudta a 19 esztendős Wardoyo jóvoltából, de a dél-koreai csapat párosban ismét egyenlített. A mindent eldöntő utolsó meccset Komang Ayu Cayha Dewi és Kim Min Sun játszotta. Az első felnőtt versenyén szereplő koreai lány kezdett jobban, de az indonéz játékos egyenlített. A döntő szettben Dewi bizonyult jobbnak és ezzel megnyerte a párharcot Indonézia számára.

Indonézia 1996-ban, tehát közel 30 éve nyerte meg utoljára a tornát, Kína ellenben a 2020-as tornán volt utoljára aranyérmes, amit a pandémia miatt 2021 őszén rendeztek.