Oldal kiválasztása

Kína és Japán után Indonézia és a címvédő Dél-Korea is bejutott a legjobb 4 közé a Kínában zajló Uber Kupán.

A csoportkör alapján Indonézia válogatottja volt a legerősebb csoportmásodik, míg a kvartettjükben az első helyen végző csapatok közül Thaiföld nézett ki a leginkább sebezhetőnek. Miután összesorsolták ezt a két csapatot a negyeddöntőre, a legtöbben ettől a meccstől vártak igazi izgalmakat.

Az indonéz sikerhez a mostanság bombaformában játszó Gregoria Mariska Tunjung sikere ágyazott meg. A világranglistán 9. indonéz a thaiföldi csapat legendáját Ratchanok Intanon-t győzte le. A folytatásban a tavaly világbajnoki döntőig jutó Rahayu / Ramadhanti páros növelte az indonéz előnyt, majd Ester Nurumi Tri Wardoyo sikere le is zárta a párharcot. Természetesen benne volt a pakliban az indonéz győzelem, de ennyire sima meccsre talán ők sem számítottak. Különösen nagy meglepetés volt Wardoyo győzelme az olimpiára készülő Kathetong felett.

A két évvel ezelőtti győztes Dél-Korea is 3-0-ra nyerte a negyeddöntős mérkőzését a Tai Tzu Ying nélkül felálló Tajvan ellenében. A címvédő ezúttal pályára küldhette a világelső An Se-young-ot, aki könnyedén nyert Wen Chi Hsu ellen. Hozta a „kötelezőt” Baek Ha Na és Lee So Hee párosa, valamint a második egyénit játszó Sim Yu Jin is.

Az elődöntőben majd Kína – Japán és Dél-Korea – Indonézia meccseket játszanak.