Oldal kiválasztása

A mai napon vette kezdetét a Thomas és az Uber Kupa a kínai Chengduban. Az első etap eredményeiről már beszámoltunk, most következzenek a helyi idő szerint kora délután kezdődő csapatmeccsek.

A férfiaknál a hazai pálya előnyét élvező kínaiak nem bízták a véletlenre az Ausztrália elleni összecsapást és az egyik legerősebb felállásukban léptek pályára. Ennek megfelelően sima 5-0-s győzelemmel zártak. Ugyanez volt a végeredmény a Dánia – Algéria mérkőzésen is, ahol az európai csapat sem pihentette sztárjátékosait, így Axelsen, Antonsen és a Astrup / Rasmussen duó is kivette részét a sikerből.

A hölgyeknél az India – Kanada meccs tűnt a legérdekesebbnek. A Női Csapat Ázsia-bajnokság aranyérmesei tartalékkos felállásban is simán, 4-1 arányban bizonyultak jobbnak. A kanadaiak legismertebb játékosa Michelle Li nem tudta megnyerni a nyitómeccset a remekül játszó Chaliha ellen és ezzel rögtön lépéshátrányba kerültek az észak-amerikaiak. Konjengbam és Mishra növelte az előnyt női párosban elért győzelmével, majd a 19 éves Isharani Baruah eldöntötte a párharcot. Kanada a második számú női párosuk révén szépíteni tudott, de a 17 éves csodatini, Anmol Kharb magabiztos győzelmével kialakította a 4-1-es végeredményt.

Az első nap eredményei:

Uber Kupa:
08:30 C csoport: Japán – Uganda 5:0
08:30 A csoport: Kína – Szingapúr 5:0
13:00 C csoport: Indonézia – Hongkong 5:0
13.00 A csoport: India – Kanada 4:1

Thomas Kupa:
08:30 D csoport: Malajzia – Hongkong 5:0
08:30 A csoport: Dél-Korea – Kanada 5:0
13:00 A csoport: Kína – Ausztrália 5:0
13:00 D csoport: Dánia – Algéria 5:0

További mai mérkőzések, melyeket ITT követhet élőben (magyar idő szerint 12.00-tól):
Uber Kupa:
Dél-Korea – Mexikó
Dánia – USA
Thomas Kupa:
Indonézia – Anglia
India – Thaiföld