Oldal kiválasztása

Dél-Korea válogatottja az idei Uber Kupa előtt is az esélyesek közé tartozik, hiszen roppant erős kerettel rendelkeznek. A 2 évvel ezelőtti sikercsapatból azonban sérülés miatt kiesett Kim Ga Eun, aki a válogatott egyik legfontosabb láncszeme lehetett volna. A 26 éves játékos az Ázsia-bajnokságon sérült meg és továbbra sem 100%-os. Miután sikerrel kvalifikálta magát az olimpiára, a koreai szövetség nem kockáztatta meg az Uber Kupán való szereplését.

Kim Ga Eun kiesésével a mindössze 18 éves Kim Min Sun került be az utazó keretbe. Az ő nevét hiába keressük a felnőtt világranglistán, hiszen a torna előtt nemzetközi szinten „csak” utánpótlás versenyeken indult. Persze a tehetsége egyértelmű, de túl nagy terhet nem tehetnek majd rá a fontosabb párharcok során. Ez komoly érvágás a címvédőnek taktikai szempontól is, hiszen An Se-young „pihentetése” a kevésbé fontos mérkőzéseken kulcsfontosságú lenne. A világelső már hónapok óta bajlódik sérülésével, amiből még mindig nem tudott teljesen felépülni. Pár hónappal az olimpia előtt nem kockáztathatják, hogy minden párharc során pályán legyen és hozza az eredményeket.

Amennyiben a világbajnoki címvédőt pihentetik, úgy az eredetileg harmadik pályára szánt Sim Yu Jin-nek kell majd kezdeni és a fiataloknak, Kim Ga Ram-nak és a már említett Kim Min Sun-nak is pályára kell lépnie. A dél-koreai női válogatott párosok terén viszont bombaerős, így némileg ellensúlyozni tudják majd az egyénik terén fennálló problémát.

Dél-Korea kerete a 2024-es Uber Kupára:

NévVersenyszámVilágranglista
An Se YoungEgyéni1.
Sim Yu JinEgyéni37.
Kim Ga RamEgyéni74.
Kim Min SunEgyéni
Baek Ha NaNői páros2.
Lee So HeeNői páros2.
Kim So YeongNői páros6.
Kong Hee YongNői páros6.
Jeong Na EunNői páros13.
Kim Hye JeongNői páros13.