Oldal kiválasztása

Egészen félelmetes dominanciát mutattak a kínai játékosok az Uber Kupa során, ahol minden mérkőzésüket megnyerték a csoportmeccsektől kezdve az egyenes kieséses szakaszon át a döntőig.

A fináléban Indonézia volt a kínaiak ellenfele, de nagy csatára ők sem kényszerítették a hazaiakat. Chen Yu Fei magabiztosan nyerte az első meccset Tunjung ellen, pedig az indonézek talán ebben a párosításban bíztak leginkább valami meglepetésben. Az első páros meccsen Rahayu sérülése miatt nem volt bevethető, így az olimpiai bajnok hiányában Sugiarto és Ramadhanti játszottak együtt. A mérkőzést igazán szorossá sem tudták tenni Chen és Jia ellen, így a He Bing Jiao – Ester Wardoyo összecsapás már el is dönthette az aranyérem sorsát. Végül a vártnál nehezebben, 3 szettben lett meg a győzelem a kínai játékosnak ezen a meccsen, de összességében így is sima sikert arattak.

Kína mindössze két szettet bukott a tornán és minden csapatmeccset 0-ra nyert meg. Ez a dominancia még akkor is elég brutális, ha megjegyezzük, hogy a riválisok sérülések és a közelgő olimpia miatt nem feltétlenül a legerősebb összeállításukban vettek részt a tornán.

A hazaiak 2021 (2020-as torna) után értek fel ismét a csúcsra, de az ezüstérmes indonézek is elégedettek lehetnek, hiszen 16 évet vártak egy ilyen eredményre.