Oldal kiválasztása

Az elmúlt években Kína, Dél-Korea és Japán kicsit elhúzott a többiektől, de a fiatal indonézek most elég erősnek tűnnek, hogy megtörjék ezt a hegemóniát.

Japán:
Kína után a japán lányok nyerték meg legtöbbször az Uber Kupát. A győzelmeik jelentős része még a 60-as és 70-es évekre tehető, de mostanában is kifejezetten sikeresek. 2018-ban aranyérmesek lettek és azóta folyamatosan ott vannak a végelszámolásnál.
A keret alapján idén is megcélozhatják az érmeket, de akár a dobogó tetejét is. Akane Yamaguchi még nem 100%-os sérülése óta, de április végéig lesz ideje felépíteni magát. A második és harmadik pályán Aya Ohori, Nozomi Okuhara és a 17 éves Tomoka Miyazaki osztozik majd.
Párosban is inkább az a kérdés, hogy ki maradjon otthon. Ebben a döntésben Sayaka Hirota sérülése némi segítséget jelent, hiszen ő és Fukushima vélhetően csak az olimpiai kvalifikáció miatt tért vissza az ideálisnál korábban. Matsuyama és Shida remek formában versenyeznek mostanában és a világranglista 3. helyén állnak. A második számú páros posztra a kétszeres világbajnok Matsumoto / Nagahara duó tűnik befutónak. Tartalékként Miyaura és Sakuramoto is jó eséllyel kerettagok lesznek, de a Spain Masters-t megnyerő Iwanaga / Nakanishi kettős sem lenne rossz választás.

Indonézia:
Indonézia korábban háromszor hódította el az Uber Kupát, de az utolsó sikerhez 1996-ig kell visszamenni, amikor a még Susi Susanti nevével fémjelzett csapat ért fel a csúcsra.
A 2024-es tornán az indonéz lányok célja a „nagy négyes” uralkodásának megtörése és egy érem megszerzése lehet. Ebben nagy segítség lesz a világklasszissá érő Gregoria Mariska Tunjung. Fontos szerep hárul majd Putri Kusuma Wardani-ra is, aki jó eséllyel második pályán játszik majd a fontosabb meccseken. A harmadik pályán a kisebb rutinnal, de komoly potenciállal rendelkező fiatalok kaphatnak majd esélyt.
Női párosban a világbajnoki ezüstérmes Rahayu / Ramadhanti páros az első választás, de a második helyre 3 duó is hasonló eséllyel pályázik. Puspiatasari és Rose, valamint a Mayasari / Sugiarto kettős is nyert a közelmúltban World Tour versenyt és a Kusuma / Pratiwi duó is közel járt ehhez Spanyolországban.

Hongkong:
Ahogy a férfiaknál, úgy a hölgyeknél is a kellemetlen ellenfél szerepét töltheti be Hongkong csapata. A keret erőssége vélhetően nem alkalmas a továbbjutásra, de 1-1 meccsen megnehezíthetik a nagyok dolgát is.
Női egyéniben Lo Sin Yan Happy az egyetlen igazán ismert név, de komoly rutinja a legmagasabb szinten még neki sincs.
Párosban a Yeung Ng Ting / Yeong Pui Lam kettős egy kifejezetten erős, top 20-as duó és mellettük Lui Lok Lok és Ng Wing Yung sincs messze az élmezőnytől. Bevethető két erős vegyes páros játékos is, amivel tovább bővíthetik a variációs lehetőségeket.

Uganda:
A kontinenstornán második helyen végeztek, de Dél-Afrika visszalépése miatt megkapják az esélyt, hogy történetük során először elindulhassanak az Uber Kupán.
természetesen továbbjutási esélyük nem nagyon lesz, sőt már bármilyen győztes meccs is csodaszámba menne.
Egyéniben a bevethető játékosok a 100. és a 200. hely között mozognak a világranglistán, de párosban top 100-as egységük is van. Legnagyobb reménységük az indiai születésű Fadilah Shamika Mohamed Rafi, aki a torna előtt ünnepli majd a 19. születésnapját.