Oldal kiválasztása

Pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el Toma Popov, miután 3 szettes csatában legyőzte a címvédő Viktor Axelsent és bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe. A bolgár születésű, de francia színekben játszó Popov ezzel visszavette a vezetést a Race To Paris ranglistán is testvérével szemben, ami azt jelenti, hogy egyéniben vélhetően ő képviselheti majd hazáját Párizsban.
A holnapi döntőben Anders Antonsen lesz majd az ellenfele, aki a finn Oldorff legyőzésével jutott be a fináléba.

Az Axelsen – Popov meccs utolsó percei

Az Európa-bajnokságok történetében már negyedszer rendeznek Carolina Marín – Kirsty Gilmour meccset az aranyéremért női egyéniben. A párharc eddig elég egyoldalú, hiszen a legfontosabb meccseken mindig a spanyol klasszis nyert. A papírforma szerint megint Marín az esélyes, de Gilmour is kifejezetten jól játszott a héten.

Férfi párosban összejött a dán házidöntő, miután Astrup és Rasmussen legyőzték a Lane / Vendy kettőst. A rutinos dánok majd fiatalabb honfitársaik ellen próbálhatják megszerezni második Európa-bajnoki címüket, hiszen a másik ágon Sondengaard és Toft jutott be a fináléba.

A hölgyeknél a címvédő Stoeva nővérek magabiztos játékkal abszolválták az elődöntőt a török Erçetin / İnci kettőssel szemben. A bolgár lányok ellenfelei majd Anne Tran és Margot Lambert lesznek. A francia páros tavaly Németországban már legyőzte a háromszoros Európa-bajnok testvérpárt, igaz Stefani és Gabriela azóta már visszavágtak egyszer.

A döntőkre vasárnap délután 14 órától kerül sor.