Oldal kiválasztása

A szakértők nagy része Dániát várta a legjobb négy közé, annak ellenére is, hogy Tajvan csapata a torna egyik titkos esélyeseként volt számontartva.

A tegnapi mérkőzésen a tajvaniak veteránja Chou Tien Chen legyőzte Viktor Axelsen-t, amivel nemvárt előnyhöz juttatta csapatát. Az egykori világranglista második játékosnak ez mindössze a 4. győzelme volt a dán klasszis ellen és közben már 18 vereséget szenvedett el. Tovább növelte az európaiak problémáját a remek napot kifogó olimpiai bajnok Lee Yang / Wang Chi-lin duó sikere Astrup és Rasmussen ellen. A második egyéni meccsen Antonsen szépíteni tudott, de Lee Jhe-huei és Yang Po-Hsuan lezárták a találkozót. Dánia tehát érem nélkül marad idén, miközben Tajvan első Thomas Kupa érmének örülhet.

A másik mérkőzésen Indonézia diadalmaskodott az ismét erőn felül teljesítő Dél-Korea ellen. Az egyéni mérkőzéseket kisebb nehézségek árán lehozták az indonézek Ginting és Christie révén, de a világbajnok Kang Min Hyuk / Seo Seung Jae kettős szépíteni tudott. A második párosra mind a két nemzet egy olyan duót küldött, akik évközben nem együtt játszanak. Ez végül az indonézeknek kedvezett, hiszen Fajar Alfian és Daniel Marthin párosa kifejezetten jól teljesített és győzelmükkel behozhatatlan előnyre tettek szert.

Az elődöntők során Kína majd Malajziával küzdhet meg, Indonézia pedig Tajvannal.