Oldal kiválasztása

Már a 4. napjához érkezett a Thomas és az Uber Kupa és végre igazán szoros, 3-2-es végeredményt is láthatott a közönség.

A férfiak versenyében a házigazda kínai csapat a vártnál nehezebben győzte le Dél-Koreát. Már az első egyéniben szoros csata kerekedett ki, hiszen Shi Yu Qi „csak” 3 szettben tudta legyőzni Jeon Hyeok Jin-t. Ezt követően a két páros mérkőzést Dél-Korea nyerte, de egyéniben Li Shi Feng és Lu Guang Zhu is simán hozta a maga meccsét, így tehát a hazaiak örülhettek. Mind a két csapat továbbjutott a csoportból, de értelemszerűen a csoportelső Kína várhatja jobb helyzetből a sorsolást.
Dánia is fontos csoportrangadót nyert Malajzia ellen, melynek tétje a csoportelsőség volt. Viktor Axelsen és Lee Zii Jia meccse már előzetesen is nagy érdeklődést váltott ki a szurkolókból és az összecsapás színvonalát tekintve sem lehetett ok a panaszra. Végül két szoros szettben a dán világelső diadalmaskodott és ezzel megadta az alaphangot csapatának a folytatásra. Férfi párosban a malájok javítottak, miután Aaron Chia és Soh Wooi Yik hosszú mérkőzésen kiegyenlített az Astrup / Rasmussen duó legyőzésével. A második egyéni mérkőzést Antonsen könnyedén lehozta, de Goh Sze Fei és Nur Izzudin révén a malájok másodszor is egalizáltak. A mindent eldöntő összecsapást Rasmus Gemke és Justin Hoh vívták meg. A sérülésből felépülő fiatal maláj egy szettet össze tudott hozni, de végül a jóval rutinosabb dán nyerte meg a mérkőzést és ezzel a párharcot is.

Az Uber Kupán a címvédő Dél-Korea és a házigazda Kína is simán nyerte a maga mérkőzését. Kína visszavágott Indiának a Női Csapa Ázsia-bajnokságon elszenvedett vereségért. India az eredmény ellenére a csoport második helyén végzett és továbbjutott, de a „csodatini” Anmol Kharb sérülése miatt van okuk az aggodalomra.

Eredmények:

Thomas Kupa:
Kanada – Ausztrália 3:2
Hongkong – Algéria 5:0
Kína – Dél-Korea 3:2
Dánia – Malajzia 3:2

Uber Kupa:
Kína – India 5:0
Dél-Korea – Dánia 5:0
Kanada – Szingapúr 5:0
USA – Mexikó 5:0