Oldal kiválasztása

Az „A” és a „B” csoport csapatait már bemutattuk, most jöjjön a szakértők szerint legerősebbnek tűnő „C” jelzésű négyes.

Indonézia:
Az indonéz válogatott korábban 14 alkalommal nyerte meg a Thomas Kupát. Legutóbb a 2020-as tornán szereztek aranyérmet és 2 éve is döntőig jutottak. Akkor meglepetésre vereséget szenvedtek India csapatától, de idén már a csoportkörben megkapják a lehetőséget a visszavágásra. Indonézia tavaly a szokásoshoz képest gyengébb szezont zárt, különösen az év második felében maradtak el a várakozásoktól szinte minden versenyszámban. Idén sokkal biztatóbb a helyzet indonéz szempontból és az All England alapján a Thomas Kupa egyik fő esélyeseinek számítanak.
Egyéniben Jonatan Christie és Anthony Sinisuka Ginting is remek formában van, ők ketten játszották a All England döntőjét, amit egyébként Christie tudott megnyerni. Rajtuk kívül Chico Aura Dwi Wardoyo lehet még a „kezdőcsapat” tagja, aki szintén biztató formajavuláson ment keresztül az év elején. Számíthatnak még a junior világbajnoki címvédő, Alwi Farhan-ra és a sérülésből felépülő Adinata-ra is, de rajtuk kívül is számos tehetséges játékos vár a bevetésre.
Párosban is van 3 közel azonos erősségű duójuk. Alfian és Ardianto zsinórban másodszor is megnyerték az All England-et, amivel bebiztosították olimpiai részvételüket. A Fikri / Maulana kettős is kifejezetten stabil, igaz a tornagyőzelmek nem jöttek össze mostanában, de több elődöntőt és döntőt is játszottak. Carnando és Marthin januárban megnyerték az Indonesia Master-t, amivel bizonyították, hogy rájuk is lehet számítani a legnagyobbak ellen is. A keret tehát annak ellenére is bombaerős, hogy komoly átalakuláson mentek keresztül. Egyéniben már nem számítanak az évekig meghatározó Rushtavito-ra. Párosban az Ashan / Setiawan duó már lemondta a válogatottságat, Gideon visszavonult, Sukamuljo pedig jelenleg nem aktív, de az ausztrál színekre váltó Kusumawardana-t is nélkülözniük kell.

India:
India 2022-es sikere az elmúlt évek egyik legnagyobb szenzációja volt. A csapat érdemben nem cserélődött ki, de sok tekintetben változott. Egyéniben Prannoy két éve még stabil 3. játékos volt, mostanra viszont ő az elsőszámú választási lehetőség. Tavaly nyári formájában mindenkire veszélyes is lenne, de sérülése óta nem igazán találja magát. Lakshya Sen elmúlt két éve igazi hullámvasút volt, amiben szép sikerek és komoly mélypontok is voltak, de mostanában megint a „jobbik” arcát mutatja. Javuló teljesítménnyel rukkolt elő mostanság Kidambi Srikanth is. Az egykori világelső az európai versenyeken jól játszott és ezért vélhetően helyet kap a csapatban. Számos jó játékos van még, aki bevethető, közülük talán Priyanshu Rajawat helye tűnik a legvalószínűbbnek a keretben, de Kiran George és Mithun Manjunath is rendelkezik már válogatott rutinnal.
Párosban a Rankireddy / Shetty duó már két éve is biztos pont volt, idén pedig világelsőként segíthetik a csapatot. Tőlük minden meccsen győzelmet remélnek az indiaiak, ami elég komoly elvárás, de úgy néz ki, hogy tudják kezelni ezt a nyomást. Már két évvel ezelőtt is nehézséget okozott a második számú páros és idén is ez lehet a csapat gyengepontja. Arjun és Kapila kisebb versenyeken szerzett némi önbizalmat az elmúlt hetekben, de még mindig nem veszik fel a versenyt a legerősebb nemzetek második számú párosaival. Jobb választás azonban nem nagyon akad, hiszen rajtuk kívül Garaga és Sai Pratheek kerülhet be a keretbe, akik pár hónapja versenyeznek csak együtt. Hosszabb távon erősítést jelenthet a sérülésből visszatérő és vegyesből férfi párosra váltó Ishaan Bhatnagar is. A hosszú kihagyás miatt valószínűleg most még nem hívják őt be a keretbe, de később vele is számolhatnak majd.

Thaiföld:
A thaiföldi válogatott eddigi legjobb eredménye egy ezüstérem volt a Thomas Kupák történetében. Ezt megismételni nem lesz könnyű, sőt már-már csodaszámba menne a várhatóan fiatal átlagéletkorú csapattal. A legnagyobb sztár a világbajnoki címvédő Kunlavut Vitidsarn, de rajta kívül nincs olyan igazi nagyágyú, akitől folyamatosan győzelmeket várhatnának. Egyéniben bevethető még az egykori világbajnoki bronzérmes Kantaphon Wangcharoen is, de a 25 esztendős játékos jelenleg megközelíteni sem tudja csúcsformáját. Valószínűleg „kezdő” lesz majd a 19 éves Panitchaphon Teeraratsakul is, aki jelenleg nincs a top 100-ban a világranglistán. Számára ez a torna inkább a rutinszerzésről szól majd, hiszen a felnőttek között még nem sok versenyen indult.
Az elmúlt évekhez képest egyéniben némi visszalépést figyelhetünk meg, de párosban erősödött a thaiföldi válogatott. Jomkoh és Kedren egyre jobb formában vannak és idén sikerült szintet lépniük, így az ő helyük biztosnak tűnik. A második páros pozícióra a Pharanyu Kaosamaang / Worrapol Thongsa-nga duó és a Thailand Masters ezüstérmesei, a Peeratchai Sukphun / Pakkapon Teeraratsakul kettős is hasonló eséllyel pályázik. Bevethető még a vegyesben világbajnok Puavaranukroh is, bár ő férfi párosban csak ritkán játszik.

Anglia:
A csoport egyetlen európai csapata inkább a páros játékosaiban bízhat. A továbbjutás nem lehet reális célkitűzés egy ilyen erős kvartettből, de 1-1 meccsen meglephetik a legerősebb ellenfeleket is.
Egyéniben Toby Penty visszavonulása óta nincs igazán kiemelkedő játékosa Angliának. A csapat húzóembere a tavalyi Magyar Nemzetközi aranyérmese, Harry Huang lehet.
Párosban Ben Lane és Sean Vendy már világszinten is elismert duót alkot. Múlthéten megnyerték a Swiss Open-t, tavaly döntőt játszottak az Európa Játékokon és magabiztosan kvalifikáltak az olimpiára is. A második számú páros pozícióra is marad jó játékosuk, hiszen a Callum Hemming / Ethan Van Leeuwen kettős mellett Rory Easton, Zach Russ és Alex Green is bevethető, szinte bármilyen leosztásban és ide is „importálhatnak” játékosokat vegyesből is.

A csoport 3 erős csapatából csak 2 juthat tovább. Az esélyek Indonézia és India mellett szólnak, de Thaiföld kifejezetten veszélyes ellenfél. Anglia számára 1-1 győztes meccs lehet a cél, de a papírforma szerint a továbbjutásra kevés az esélyük.