Oldal kiválasztása

Az Uber Kupa döntőjében Kína már megnyerte az első felvonást Indonézia ellen. A két tollaslabda nagyhatalom a férfiak versenyén is egymás ellen játszott és a szakértők itt vártak szorosabb összecsapást.

Kína győzelméhez Shi Yu Qi adta meg az alaphangot, aki az egész torna során veretlen maradt. A világranglistán 2. kínai játékos az elődöntőben Lee Zii Jia, a fináléban pedig Anthony Sinisuka Ginting ellen nyert nagyon meggyőző játékkal. Liang Wei Keng és Wang Chang ugyan a torna korábbi szakaszában megbotlott párszor, de a fináléra ők is összeszedték magukat és világelsőkhöz méltó teljesítménnyel verték az Alfian / Ardianto kettőst. Shi Yu Qi-hoz hasonlóan Jonathan Christie is veretlen maradt a tornán. Az indonéz sztár a Li Shi Feng elleni győzelemmel már 16-os veretlenségi szériát tudhat magáénak és csapatát is versenyben tartotta. Christie remeklése azonban csak ideiglenesen akadályozta meg Kínát az ünneplésben, hiszen He Ji Ting és Ren Xiang Yu játékára Fikri és Maulana sem találta az ellenszert. He Ji ting és Ren Xiang Yu csak tavaly az év második fele óta játszik együtt, de azóta fénysebességgel jöttek fel a világranglistán és az egyenes kieséses szakaszban már a Liu Yu Chen / Ou Xuan Yi kettőst is kiszorították a kínai kezdőcsapatból.

Kína tehát 3-1-re nyerte meg a finálét és az Uber Kupa után a Thomas Kupát is otthon tartották Chengduban. A férfiak csapatversenyén ez már a 11. kínai siker volt, amivel tovább zárkóznak a 14 elsőséggel listavezető Indonéziára.