Oldal kiválasztása

Az év egyik leghosszabb sorozata következik a tollaslabdázók számára, hiszen sorozatban öt Super 500-as vagy annál magasabb besorolású World Tour verseny következik. Az erőltetett menet Thaiföldön kezdődik, majd Malajziában, Szingapúrban és Indonéziában folytatódik és aztán a „levezetésre” Ausztráliában kerül sor. A két legfontosabb torna ezek közül a Super 750-es szingapúri és a legendás, Super 1000-es besorolású Indonesia Open lesz majd.

Ez a World Tour szakasz lesz az utolsó komolyabb erőpróba az olimpia előtt. A kvalifikációs időszak már véget ért, de a kiemelések szempontjából kifejezetten fontos hetek előtt állunk.

A thaiföldi versenyen természetesen sok nagy név lesz jelen, de jópáran még igyekeznek kipihenni az elmúlt időszak nehézségeit és majd csak később kapcsolódnak be. A hazaiak kedvencei az előzetes nevezési lista alapján ott lesznek majd Bangkokban. A teljesség igénye nélkül a címvédő Kunlavut Vitidsarn, a korábban kétszeres bajnok Ratchanok Intanon, a női egyéniben első kiemelt Kititharakul / Prajongjai duó és a korábbi világelső Puavaranukroh /Taerattanachai kettős is tiszteletét teszi.

A további nagyobb nevek közül láthatjuk majd a férfi egyéniben a két évvel ezelőtti versenyen aranyérmes Lee Zii Jia-t, a korábbi világbajnok Loh Kean Yew-t és a dán Anders Antonsen-t is.

A férfi egyéni sorsolása

A hölgyeknél Han Yue lesz az első kiemelt, de Gregoria Mariska Tunjung és már kétszeres Ázsia-bajnok Wang Zhi Yi és jó eséllyel szállhat harcba az aranyéremért a már említett nagy létszámú hazai kontingens mellett.

A női egyéni sorsolás

Férfi párosban többek között indul a Rankireddy / Shetty páros is, akik épp itt szerezték első World Tour aranyérmüket még 2019-ben. Benevezett a legendás Daddies formáció is, azaz Ashan és Setiawan, akiket az All England óta nem láthattunk.

A férfi páros sorsolása

Női párosban az Aimsaard nővérek Benyapa sérülése miatt kénytelenek voltak visszalépni a versenyzéstől, de mint fentebb említettük, így is lesz aranyesélye a hazaiaknak.

A női páros sorsolása

Vegyesben hosszabb idő maradt ki a versenyzés terén a játékosoknak, hiszen a Thomas és az Uber Kupa ezt a versenyszámot nem érintette. Ennek ellenére a top 10-ből „csak” a Puavaranukroh /Taerattanachai kettős nevezett, akik így toronymagas esélyesei is a viadalnak.

A vegyes páros sorsolása