Oldal kiválasztása

A 2024-es French Opent a szokásoktól eltérő módon ezúttal az őszi európai blokk helyett tavasszal rendezik meg. A verseny extrán fontos, hiszen Super 750-es besorolású, azaz sok pontot lehet szerezni a világranglistán, ami kulcsfontosságú az olimpiai kvalifikáció szempontjából. Másfelöl a torna egyfajta tesztverseny is a Párizsi Olimpia előtt, hiszen azt is ugyanezen a helyszínen rendezik majd meg a nyáron.

 Ebből adódóan még inkább aggasztó a helyzet, ami a tajvani csapat körül történik. A nehézségek már az érkezést követően elkezdődtek, hiszen Chen Hung-ling csomagjai eltűntek a reptér és a szálloda közötti transzfer során. A csapat edzője nagyjából 500 000 forintra becsüli a kárt, ráadásul a laptopja is elveszett, amiben meccselemzések és egyéb számára fontos szakmai anyagok voltak.

A szállodában sem érezhetik magukat igazán biztonságban, hiszen az éjszaka közepén szobákat törtek fel és illetéktelenek próbáltak behatolni.

Tai Tzu Ying, a csapat egyik legnagyobb sztárja Instagram oldalán számolt be megrázó élményeiről. „A környék, ahol megszálltunk elég veszélyesnek tűnik. Poggyászok tűntek el és illetéktelenek törtek be a szobáinkba. A szoba, amit feltörtek eredetileg az enyém lett volna.” A csapat a hatóságok segítségét is kérte és az ajtók eltorlaszolásával próbál védekezni az illetéktelen behatolások ellen.

A verseny egyébként március 5-től március 10-ig tart majd. Remélhetőelg a problémákat sikerült megoldani és mindenki 100%-ban a versenyzésre koncentrálhat.