Oldal kiválasztása

Szingapúr nemzetközi versenye a tavalyi évben szintet lépett és a Super 500-as kategóriából a Super 750-esbe került át. Ez azt jelenti, hogy a világranglista élmezőnyének kvázi kötelező a részvétel, így már az első forduló is magas színvonalú meccsekkel kecsegtet minden versenyszámban.

A férfiaknál ott lesz a mezőnyben a legutóbbi két kiírás győztese, Anthony Sinisuka Ginting, Az indonéz klasszis első fordulós ellenfele a mostanában remeklő Lee Zii Jia lesz. Ez a párosítás a két játékos tudása alapján akár döntő is lehetne, de valamelyikük már az első kör után búcsúzni fog. Nem lesz egyszerű dolga Viktor Axelsennek sem, aki a Malaysia Masters megnyerése után érkezett Szingapúrba és már az első meccsén az indiai Lakshya Sen ellen kell bizonyítania. Érdekes lehet a dán házirangadó is Antonsen és Gemke között, valamint a 16-os veretlenségi sorozatban lévő Christie mérkőzése is a rutinos Chou Tien Chen ellenében.

A nőknél is ott lesz az élmzőny java része, köztük a címvédő An Se-young is, bár az ő formája kérdéses a rengetek sérülés és kihagyás után. A legnagyobb hiányzó a korábbi kétszeres győztes Tai Tzu Ying lesz, aki tegnap jelezte, hogy nem tud részt venni a tornán sérülése miatt. Az első forduló papíron legérdekesebb mérkőzését a két egykori világbajnok, Ratchanok Intanon és Akane Yamaguchi vívja majd egymással. Érdemes lesz megtekinteni a két top 10-es játékos, Beiwen Zhang és Gregoria Mariska Tunjung összecsapását is, akik már az első napon összemérik tudásukat.

Férfi párosban újra pályára lép a Daddies formáció, ráadásul Ashan és Setiawan ellenfele majd egy másik indonéz egység, a Fikri / Maulana páros lesz az első fordulóban. Ebben a versenyszámban is indulnak a legnagyobb sztárok, így szinte megjósolhatatlan a torna végkimenetele.

A hölgyeknél párosban Kína, Dél-Korea és Japán számít uralkodónak és most ezek a nemzetek is a legjobbjaikkal képviseltetik magukat. Többek között ott lesz majd a világelső Chen Qing Chen / Jia Yi Fan duó, valamit az All England és az Ázsia-bajnokság aranyérmesei Baek Ha Na és Lee So Hee is. Az első forduló legérdekesebb meccse a trónkövetelő kínaiak, Liu Sheng Shu és Tan Ning összecsapása lehet Pearly Tan és Thinaah Muralitharan ellen.

Vegyesben is újra pályára lépnek az elmúlt hetekben hiányzó legjobbak, azaz a 3 top 10-es kínai egység, a japán Watanabe / Higashino duó és a világbajnoki címvédő Seo Seung Jae / Chae Yu Jung kettős is. Az első forduló egyik rangadóját majd épp a dél-koreaiak vívják, akiket a hazaiakkal, a Hee Yong Kai Terry / Tan Wei Han Jessica párossal sorsoltak össze.

A mérkőzések eredményeit ITT folyamatosan frissítik. Aki élőben szeretné nézni a tornát a BWF YouTube csatornáján megteheti.