Oldal kiválasztása

Már a negyeddöntőket rendezték a 2024-es US Open-en, melynek a házigazdája ezúttal a texasi Forth Worth városa. A versenyen többen is panaszkodtak a nehéz körülményekre, amit a csarnokon belüli nagy légmozgás eredményez. Talán ez is hozzájárult, hogy néhány játékos nem tudta a tőle megszokott színvonalat hozni.

Női egyéniben két magyar lány is főtáblás volt, de a sorsolás ezúttal nem volt igazán szerencsés. Kőrösi Ágnes a harmadik helyen kiemelt Kirsty Gilmour-t kapta, aki a magyar lány legyőzése után eljutott a negyeddöntőig, de ott váratlan vereségbe futott bele Malvika Bansod ellen. A fiatal indiai korábban még soha nem jutott ilyen magasságokba World Tour tornán, a legutóbbi Super 300-as versenyén Sándorházi Vivien búcsúztatta őt viszonylag könnyedén, már az első fordulóban.

„Egyszerűen nem tudtam a játékomat játszani, nem éreztem a pályát igazán. Még pár hét van a felkészülésből és el kell érnem a csúcsformámat, mert ez nem az volt” – írta ki magából Gilmour a meccse után.

Bansod ellenfele majd a korábban Sándorházit legyőző japán Nidaira lesz. A másik ágon a hazaiak kedvence, a világranglistán 11. Beiwen Zhang jutott be a négy közé, ahol majd a japánok feltörekvő játékosa, Hina Akechi próbálja őt megállítani. A 33 éves amerikai egyébként a hírek szerint az olimpia után szögre akasztja az ütőjét, így ez lehet az utolsó versenye hazai pályán.

Nemcsak Zhang sikerének örülhetett az amerikai közönség, hanem a Xu ikrek győzelmének is női párosban. Annie és Kerry az ukránok duóját, Buhrova-t és Kantemyr-t győzték le és az első kiemelt Iwanaga / Nakanishi kettős ellen vívhatják ki, hogy pályafutásuk során először World Tour finálét játszhassanak.

Nagyot mentek a thaiföldiek is ezen a versenyen, különösen Pakkapon Teeraratsakul és Phataimas Muenwong, akik amellett, hogy együtt elődöntőbe jutottak vegyes párosban más-más partnerrel egynemű párosban is ott vannak a legjobb négy között.

Nem panaszkodhatnak a japánok sem, hiszen a női egyéni mellett férfi egyéniben és női párosban is benne van még a pakliban, hogy házidöntőt rendeznek majd.

Természetesen a BWF YouTube csatornáján minden meccset meg lehet majd nézni, a Tournament Software-en pedig meg lehet tekinteni a párosításokat és az eredményeket is.