Oldal kiválasztása

Kevin Sanjaya Sukamuljo a héten debütál új párja oldalán Dél-Koreában, miután az indonéz szövetség 8 év közös munka után szétválasztotta a „Minyonok” becenévre hallgató duót, amit Gideon és Sukamuljo alkotott.

Marcus Fernaldi Gideon és Kevin Sanjaya Sukamuljo kétségtelenül az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb párost alkották az elmúlt évtizedben. Az indonéz kettős többek között két All England Opent, Ázsia Játékokat és számos World Tour/Superseries versenyt nyert meg együtt és a világjárvány kitörése előtt gyakorlatilag kibérelték az első helyet a világranglistán.

A közelmúltban az igazán jó eredmények elmaradtak és több sérülés is nehezítette az életüket, ezért az indonéz szövetség hosszas mérlegelés után a változtatás mellett döntött. Sukamuljo a Korea Masters alkalmával debütál új párjával, a mindössze 21 éves Rahmat Hidayattal. Sukamuljo egyedi stílusa és megosztó személyisége miatt mindig a középpontban van, így természetesen most is fokozott figyelem hárul rá.

Az első akadályt magyar idő szerint kedd hajnalban letudták, hiszen a Jin Yong/Ki Dong Ju kettős legyőzésével biztosították helyüket a legjobb 16 között.

A sérülésekkel bajlódó Gideon visszatérése még várat magára, de a hírek szerint a november végén sorra kerülő indiai World Tour állomáson már ő is pályára léphet. Gideon partnere egyébként Muhammad Rayhan Nur Fadilahh lesz, aki korábban Hidayattal alkotott egy párt.