Oldal kiválasztása

Az utolsó igazán fontos állomása lesz az olimpiára vezető útnak az Európa-bajnokság, aminek idén Saarbrücken ad otthont. A magyar színeket Sándorházi Vivien, Kőrösi Ágnes és Pytel Gergő képviseli majd.

Sándorházi a legjobb 32 között kezdi meg a küzdelmet. Az ellenfele majd a Kaloyana Nalbantova – Milena Schnider meccs győztese lesz. Ennek a párharcnak inkább a bolgár lány az esélyese, aki nyert már EB-t a juniorok között és 2022-ben az ő győzelmével zárult a Magyar Nemzetközi is. Sándorházi sikere esetén már a legjobb 16 között megmérkőzhetne a 7. EB-címére hajtó Carolina Marínnal.

Kőrösi Ágnes már az első fordulóban érdekelt lesz és egy kifejezetten kellemetlen ellenfelet kapott kezdésnek. Gianna Stiglich tavaly nagy meglepetésre a legjobb 8 közé jutott a junior VB-n, ami óriási bravúrnak számít. Az olasz lány a felnőttek között még nem számít rutinos játékosnak, de könnyű meccset nem várhatunk. Amennyiben Kőrösi sikerrel veszi az első akadályt, akkor Hristomira Popovska lesz a következő ellenfél, aki ellen 4 győzelem és 0 vereség a magyar lány mérlege.

A pécsi Pytel Gergő az egyetlen férfi képviselője hazánknak a tornán. A legjobb 32 között Fabian Roth vagy Luka Wraber lehet az ellenfele. A magyar játékos győzelme esetén biztosan francia játékossal mérkőzhetne a legjobb 8-ba kerülésért, hiszen azon az ágon Alex Lanier csap össze Christo Popovval.

A teljes sorsolás ITT tekinthetik meg.