Oldal kiválasztása

Az All Englandnek hatalmas presztízse van, de az olimpiai kvalifikáció hajrájában minden megszerzett pontnak egyre nagyobb a jelentősége, ami tovább emeli a verseny színvonalát. Nézzük át, hogy melyik az a 2-2 meccs versenyszámonként, ami talán a legérdekesebb lehet az első kör párosításaiból.

Férfi egyéni:

A férfiaknál több igen komoly rangadó is van, de kiemelkedik a Kodai Naraoka – Lee Zii Jia összecsapás. A két játékos eddig 4 tétmeccset játszott egymással, amiből hármat a japán klasszis nyert, de az az egy Lee Zii Jia siker éppen egy évvel ezelőtt, a 2023-as All England-en történt meg.
Jó meccs lehet a világelső Viktor Axelsen és az egykor szintén világranglistavezető Kidambi Shrikanth csatája is. Igaz az örökmérleg és az aktuális forma is a dán játékos mellett szól, de Kidambi ellen sosem lehet biztosra menni.

A versenyszám sorsolása ITT tekinthető meg.

Női egyéni:

A hölgyeknél első pillantásra a Tai Tzu Ying – Nozumi Okuhara meccs tűnik a legjobb párosításnak. A két játékos számos nagy csatát vívott már egymással kifejezetten változatos végkimenetellel és mind a ketten nyertek már az All Englanden. A jelenlegi forma alapján Tai Tzu Ying az esélyesebb, de Okuhara borította már párszor a papírformát.
Az olimpiai kvalifikáció szempontjából kulcsfontosságú lehet Wang Zhi Yi és Aya Ohori mérkőzése is. A két játékos talán nem minősül akkora szupersztárnak, mint a feljebb említett meccs 2 résztvevője, de kifejezetten jó formában vannak és harcban állnak az olimpiai részvételért, amihez elengedhetetlen egy újabb jó eredmény.

A versenyszám sorsolása ITT tekinthető meg.

Férfi páros:

Ebben a szakágban sem kellett sokat görgetni, hogy komoly rangadót találjunk már az első körben. A világranglista 1. helyén álló Rankireddy/Shetty duó a legendás Daddys, azaz a Setiawan/Ashan páros ellen mérkőzik. Az esélyek az indiaiak mellett szólnak, de a rutinos indonézek még tavaly is eljutottak a döntőig, korábban pedig 2 alkalommal diadalmaskodtak. Ráadásul jó eséllyel ez lehet az utolsó alkalom, hogy Setiawan és Ashan pályára lépnek Birminghamben, így biztosan nem adják majd olcsón a bőrüket.
A sok jó meccs közül nehéz volt kiválasztani, hogy melyik legyen a másik kiemelt párharc, de talán a maláj házirangadó lehet a legpikánsabb. Az 5. helyen kiemelt Aaron Chia / Soh Woi Yik duó a tavaly az év második felében újra egyesített Goh Sze Fei / Nur Izzuddin kettős ellen mérkőzik majd.

A versenyszám sorsolása ITT tekinthető meg.

Női páros:

Ebben a versenyszámban két top 10-es páros egymás elleni meccse lehet a legérdekesebb párharc első ránézésre. A thaiföldi Kititharakul / Prajongjai kettős a japánok első számú párosa, Matsuyama és Shida ellen mérkőzik. Mind a két duó olimpiai részvételt érő helyen áll, de ennek megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy jól szerepeljenek az európai versenyeken is.
Szintén érdemes lesz megnézni majd a Rahayu/Ramadhanti – Treesa Jolly/Gayatri Gopichand Pullela mérkőzést is. Az indiaiak kifejezetten jól teljesítettek a Női csapat Ázsia-bajnokságon, ahol veretlenül segítették aranyéremhez válogatottjukat. Az indonézek olimpiai bajnoka, Apriyani Rahayu sérüléssel bajlódott az elmúlt hónapokban, de mostanra talán újra 100%-os és vélhetően kifejezetten éhes a sikerre.

A versenyszám sorsolása ITT tekinthető meg.

Vegyes páros:

Az első forduló vitathatatlanul legnagyobb rangadója a Chen Tang Jie/Toh Ee Wei – Puavaranukroh/Taerattanachai mérkőzés lesz. Mind a két páros ott van világranglista top 10-ben és az aktuális formájukra sem lehet panasz. Bár alig egy éve játszottak egymás ellen először, de a birminghami már a 7. találkozójuk lesz. Az eddigi mérleg 5-1a thaiföldi kettős javára, akik idén már 2 tornagyőzelemnél tartanak, ráadásul legutóbbi sikerük alkalmával épp a malájokat győzték le Bangkokban.
A másik kiemelt mérkőzés talán az egész verseny egyik legpikánsabb összecsapása lesz. A jelenlegi két legerősebb angol vegyes páros méri majd össze tudását hazai pályán. Marcus Ellis és Lauren Smith, valamint Gregory és Jenny Mairs is egy párt alkot a pályán és azon kívül is. A két duó harcban áll az olimpiai kvótáért és nem ápolnak különösebben jó viszonyt egymással, főleg amióta az angol szövetség Gregoryt és Jennyt kihagyta a tavalyi Sudirman Kupa keretből és az Európa Játékokra is az akkor még a világranglistán hátrébb rangsorolt Ellis/Smith kettős utazhatott.

A versenyszám sorsolása ITT tekinthető meg.