Oldal kiválasztása

A mai napon tartották a Thomas és az Uber Kupa sorsolását is. A versenyre majd április 27. és május 5. között kerül sor a kínai Chengdu városában.

A férfiaknál India nyerte a 2022-es tornát Indonézia legyőzésével a döntőben. A Thomas Kupát korábban 14 alkalommal elhódító rekordbajnokok már a csoportkörben visszavághatnak, hiszen Thaiföld és Anglia mellett ezt a két csapatot osztották a „C” jelű kvartettbe.

A hölgyeknél Dél-Korea a címvédő és vélhetően nem is okoz majd nekik gondot a továbbjutás a „D” csoportból, ahol rajtuk kívül még Dánia, az Egyesült Államok és Mexikó szerepel. Nehezebb dolga lehet a 15-szörös bajnok Kínának, hiszen ők az Ázsia Csapatbajnokságon aranyérmes Indiát, valamint Kanadát és Szingapúrt kapták maguk mellé.

Mind a két tornára kvalifikálta magát Franciaország, de sem a férfiaknál, sem a nőknél nem vállalták az indulást. Továbbá visszalépett az Uber Kupától Spanyolország, Skócia és Dél-Afrika is. A férfiaknál Csehország lehet ott beugróként, míg a nőknél Uganda, Szingapúr és Mexikó.