Oldal kiválasztása

He Bing Jiao, Han Yue és Wang Zhi Yi is versenyben van még az olimpiai részvételért, de csak egyikük lehet igazán boldog a hét végén. A 3 említett versenyző a második számú kínai kvótára hajt női egyéniben és csak néhány pont választja el őket egymástól. Az már korábban biztossá vált, hogy a címvédő Chen Yu Fei ott lehet majd Párizsban is, de a második hely még mindig kiadó.  

Még mind a hárman versenyben vannak az Ázsia-bajnokságon és ezzel a párizsi repülőjegyért is. Előzetesen He Bing Jiao állt a legjobban, de ennek megtartásához nem végezhet rosszabb pozícióban, mint Han Yue. Nem lesz könnyű feladata, hiszen holnapi ellenfele a világbajnoki címvédő, An Se-Young.

Han Yue is egy világbajnokot kapott holnapra Yamaguchi személyében. A japán legyőzésével előzhetne, ha He Bing Jiao veszít holnap. Ebben az esetben biztosan Han Yue lenne a második legjobb kínai a kvalifikáció végén.

Wang Zhi Yi már nem saját kezében tartja a sorsát. Ha bármelyik riválisa nyer holnap, akkor ő tornagyőzelem esetén sem előzhetne. Amennyiben mind a két honfitársa veszítene a negyeddöntőben, Wang Zhi Yi-nek akkor is meg kellene nyernie a tornát a sikerhez. Ezt a bravúrt a fiatal kínai már egyszer végrehajtotta 2022-ben, így korántsem tűnik elképzelhetetlen. Ehhez az első lépést Aya Ohori legyőzésével tehetné meg.