Oldal kiválasztása

A Singapore Open a Super 750-es kategóriába tartozik, ami remek lehetőséget jelent a világranglista helyezések javítására az olimpia előtt. Bár a kvalifikáció már lezárult, de a kiemelésekért még küzdenek a játékosok.

Az idei tornán is elég komoly a felhozatal és már az első fordulóban is több parázs csatára volt kilátás. Az igazán nagy rangadók közül kettő is elmaradt, hiszen Lee Zii Jia és Ratchanok Intanon sem tudott kiállni a mai mérkőzésére, így Anthony Sinisuka Ginting és Akane Yamaguchi is játék nélkül jutott tovább. Kidambi Srikanth ugyan el tudta kezdeni a saját meccsét Kodai Naraoka ellen, de menet közben neki is fel kellett adnia.

A szingapúri versenyen eddig 2 igazán komoly meglepetés történt. Az első még a nyitónapon, amikoris a világelső Rankireddy / Shetty páros alulmaradt a világranglista alapján 4. számú dán kettőssel szemben. Daniel Lundgaard és Mads Vestergaard pályafutásuk legnagyobb győzelmét aratták és bejutottak a legjobb 16 közé a férfi párosok versenyében.

A második igazán váratlan kiesés a Fang Yan Zhe és Huang Dongping nevéhez fűződik. A vegyes párosok világranglistáján 2. kínaiak, a thaiföldi Jomkoh / Paewsampran kettőssel szemben maradtak alul. Ennek ellenére a thaiföldi szurkolók öröme sem lehet teljes, hiszen az első számú párosuk, Puavaranukroh és Taerattanachai vereséget szenvedtek a holland Tabeling / Piek duótól.

Hozta a várt izgalmakat az indonéz házimeccs férfi párosban. A legendás Ashan / Setiawan páros alaposan megnehezítette a Fikri / Maulana kettős dolgát, de végül a fiatalság győzött. Fikri és Maulana egyébként a második szettben meccslabdát is hárított és végül innen sikerült megfordítani az összecsapást.

A mérkőzések eredményeit ITT folyamatosan frissítik. Aki élőben szeretné nézni a tornát a BWF YouTube csatornáján megteheti.