Oldal kiválasztása

Számos magyar versenyző volt érdekelt a Slovenia Open kvalifikációjában 3 különböző versenyszámban. A cél az volt, hogy minél többen csatlakozzanak a világranglista helyezésüknél fogva főtáblás Kőrösi Ágneshez és a Kis-Kasza / Ágai duóhoz.

Női egyéniben Takács Tünde kezdte a napot, de sajnos számára nem tartott sokáig a verseny. A 19 éves játékos a portugál színekben versenyző Hok In Lam ellen szenvedett, viszonylag sima vereséget.

Férfi egyéniben több indulónk volt és 2 játékosunk is „túlélte” az első napot. A mostanában bombaformában játszó Szerecz Márton előbb egy horvát játékost győzött le, majd Luca Zhou ellen is sikerrel járt. A fiatal olaszt már jól ismerheti, hiszen korábban Budapesten is összefutottak és szerencsére akkor is a magyar bajnok örülhetett a végén. Szerecz következő ellenfele a kvaliban 3. kiemelt maláj, Ng In Qin lesz majd.
Tóth Kristóf is versenyben maradt, miután két meccset is nyert a nyitónapon. A Multi Alarm SE játékosa nagy csatában verte az angol McDonald-ot, majd a szerb Petrovic-ot is. A mai folytatásban Tóth Kristóf is erős ellenfelet kapott, az indiai Yadav személyében.
A versenyszám további magyar képviselői, Könczöl Ádám, Csobod Marcell, Kereszti Zoltán és Kis-Kasza Miklós nem tudtak meccset nyerni.

Férfi párosban is van egy továbbjutónk, hiszen Csobod Marcell és Szele Zoltán magabiztosan vertek egy horvát párost. Ők egyébként egy szerb duót kaptak a következő körre. A Kereszti / Szerecz páros fiatal malájoktól szenvedett vereséget, a Tóth Kristóf / Tóth Barnabás kettőst viszont csak a balszerencse tudta megállítani.
Tóth Barnabás szemét eltalálta egy labda nagy sebességgel, így a magyar játékos nem tudta folytatni a küzdelmet. A fiatalok egyébként elveszítették az első szettet, de a második játszmában ők irányítottak és nagy előnyben voltak, amikor megtörtént a baleset.

A sorsolást és az eredményeket EZEN az oldalon érhetik el. A Badminton Europe oldalán pedig minden mérkőzést meg lehet tekinteni élőben.