Oldal kiválasztása

Line Kjaersfeldt pályafutása során először játszhatott Super 500-as World Tour versenyen döntőt. Bár az aranyérem végül nem az ő nyakába került, de a dán szurkolókban ismét felmerült a kérdés, hogy jó döntést hozott-e a szövetség, amikor a kvalifikációs időszak során több pontot gyűjtő Kjaersfeldt helyett Mia Blichfeldt-et nevezte az olimpiára női egyéniben.

Blichfeldt az Európa-bajnokság óta nem versenyezhetett sérülés miatt és már biztos, hogy a párizsi játékok előtt nem is láthatjuk őt. Kjaersfeldt eközben több versenyen is kimagasló teljesítményt nyújtott, Kanadában többek között az egykori világbajnokot, Nozomi Okuhara-t is le tudta győzni és egészen a döntőig menetelt, ahol Busanan Ongbamrungphan múlta őt felül.

„Igazán hittem magamban. Gyengén kezdtem, és nem éreztem, hogy jól menne a játék, de fokozatosan belejöttem, és úgy éreztem, hogy ő egy kicsit bizonytalan lett, én pedig megpróbáltam ebből előnyt kovácsolni” – mondta a dán a győztes elődöntő után.

Az aranyérem tehát Ongbamrungphan nyakába került, aki több, mint kétéves tornagyőzelem nélküli időszakot zárt le ezzel. A világranglistán egy csapásra a legjobb thaiföldi lett úgy, hogy egy hete még „csak” a negyedik volt a sorban. A 28 esztendős játékos nem tudta magát kvalifikálni az olimpiára, így ő most hosszabb pihenőre megy, hiszen a World Tour már csak a párizsi játékok után, augusztus második felében tér vissza.