Oldal kiválasztása

A kínai Chengdu városa ad otthont a 2024-es Thomas és Uber Kupának. A torna áprilisi 27-én kezdődik és egészen május 5-ig tart majd. Az első versenynapon 6-6 csapattalálkozóra kerül sor és már ezek között is találunk sorsdöntőnek tűnő összecsapást.

A Thomas Kupa első napjának egyik legérdekesebb párharca a Malajzia – Hongkong csata lesz majd. Mind a két válogatott célja a továbbjutás és az összeállítások alapján erre mind a két nemzetnek meg is van az esélye.
A rekordbajnok Indonézia majd Anglia ellen kezdi meg menetelését. Az ázsiai csapat tűnik a meccs favoritjának, de Anglia roppant kellemetlen ellenfél.
Nehéz dolga lesz a címvédőnek is, hiszen India csapata majd a thaiföldi válogatottal néz farkasszemet a nap rangadóján. Prannoy-ék számára elengedhetetlen a jó kezdés, ellenkező esetben már a csoportkör végén búcsút inthetnek a címvédésről szőtt álmaiknak. A világbajnok Vitidsarn vezette Thaiföld az egyik legkeményebb ellenfél a nem kiemelt csapatok közül.  

Az Uber Kupa első napján mind a három fő esélyesnek tartott válogatott pályára lép. Első nekifutásra Dél-Korea, Japán és Kína sem kapott túlságosan nehéz feladatot, így talán még a kulcsfigurák pihentetése is belefér.
Teljes erőbedobással kell küzdenie a tartalékos kerettel utazó Indiának a kanadai csapat ellen, sőt jelenleg talán az észak-amerikaiak tűnnek esélyesebbnek. A Női Csapat Ázsia-bajnokságon aranyérmes India P. V. Sindhu és a két legerősebb női párosuk nélkül áll fel, így már a továbbjutás is komoly fegyvertény lenne.
A másik amerikai csapat, az Egyesült Államok is nehéz, de megoldható feladat előtt áll. Beiwen Zhang-ék azzal a Dániával kezdenek, amely sérülés miatt elveszítette Mia Blichfeldt-et.

Magyar idő szerint az első 4 mérkőzés majd 1:30-kor kezdődik. A teljes menetrend ITT érhető el.