Oldal kiválasztása

Toma és Christo Popov az elmúlt évek legjobb európai játékosai (a dánokat leszámítva) és mostanság már senki nem mehet ellenük biztosra. Mind a ketten inkább egyéniben villognak, de párosban is van esélyük az olimpiai kvalifikációra.

Jó ideig Toma tűnt erősebbnek és ő volt előkelőbb helyen az egyéni ranglistán. A German Open megnyerésével és az All England elődöntővel azonban a 4 évvel fiatalabb Christo előzni tudott és azóta is tartja a helyét testvére előtt. Az Európa-bajnokság az utolsó lehetőség a helycserére, így mind a ketten nagyon készülnek.

Christo, ha bejut az elődöntőbe, ami 3. kiemeltként mondhatni papírforma, akkor biztosan testvére előtt marad a torna után is. Toma csak akkor veheti vissza pozícióját, ha minimum döntőt játszik és testvére nem jut be a legjobb 8 közé. Ha Christo eljut a negyeddöntőig, akkor Toma csak aranyérem esetén előzhet.
A sorsolás elsőre talán Christo számára trükkösebb, hiszen már az első fordulóban Alex Lanier ellen mérkőzik, ami nem ígérkezik sétagaloppnak. Amennyiben Christo túljut fiatal honfitársán, akkor kicsit könnyebb úton folytathatja az elődöntőig (akár Pytel Gergővel is találkozhat a második meccsén). A legjobb 4 között várhatóan Anders Antonsen lesz majd az ellenfele, de ott az olimpia szempontjából már nyugodtan, teher nélkül játszhatna.
Toma a veterán Abian ellen kezd, akire azért oda kell figyelni, hiszen végtelen sok rutinnal rendelkezik. Összességében azért számára talán a negyeddöntős ellenfél, a fiatal Magnus Johannesen lehet az első igazi erőpróba. A legjobb 4 között is dán ellenfél várhat Tomára a papírforma szerint, hiszen a világelső Axelsen mellett Rasmus Gemke is ezen az ágon van.

Párosban nem tartoznak a világelitbe, de egy-egy jó eredményt azért fel tudtak már mutatni ebben a versenyszámban is. Ráadásul ez az egyetlen lehetőségük, hogy mind a ketten ott lehessenek a számukra hazai olimpián.

A jelenlegi világranglistán egyébként a Popov testvérek a legjobb franciák, de holnaptól már újra a Lucas Corvee / Ronan Labar kettős lesz előrébb. Ezt a múltheti, Kazahsztánban elért tornagyőzelmüknek köszönhetik. Az Európa-bajnokságon a Popov testvéreknek a legjobb 8 közé kell jutniuk és ezt követően legalább egy körrel tovább menni, mint a riválisok.
A sorsolást tekintve egyik párosnak sincs könnyű dolga, de talán Corvee és Labar jártak rosszabbul, hiszen Popov-ék ágáról visszalépett a címvédő Lamsfuß / Seidel duó.