Oldal kiválasztása

Egyéniben egy nemzet 2 játékost indíthat az olimpián, de a 2. számú játékosnak a legjobb 16 között kell végeznie a kvóta megszerzéséhez. Tehát nem csak azt kell figyelembe vennünk, hogy ki hol áll a ranglistán, hanem azt is, hogy az adott nemzetből van-e előtte valaki.

Férfi egyéni:
A címvédő Viktor Axelsen az elmúlt hónapokban mutatott gyengébb formája ellenére is vezeti a Race To Paris ranglistát és egyike azoknak, akik hivatalosan is kvalifikálták magukat az olimpiára. A dán klasszishoz hasonlóan a jelenlegi ranglista első 10 helyezettjének már nem kell izgulnia.
Jól áll Kenta Nishimoto is, de neki meg kell tartania a pozícióját a legjobb 16-ban, hiszen Naraoka személyében egy biztos indulója már lesz Japánnak.
Izgalmas lehet az indiaiak számára is az utolsó pár hét, hiszen Prannoy mellett Lakshya Sen is szeretne ott lenni Párizsban. Sen az All England elődöntővel nagyot lépett előre, de még matematikailag nem biztosította be magát.
Nagy csata lehet a tajvani játékosok között is. A rutinos Chou Tien Chen és a friss Swiss Open aranyérmes Lin Chun-Yi mellett Wang Tzu Wei is odaérhet még a végén. Ráadásul a három játékos nem csak egymáshoz van közel, hanem a top 16-nak is a határán van.

Női egyéni:
A hölgyeknél a nagy négyes mellett Carolina Marín helye is biztos. Érdekes csata van kibontakozóban a második számú pozícióért a kínaiaknál, a thaiföldieknél és a japánoknál is.
Kína erejét jól mutatja, hogy a címvédő Chen Yu Fei mögött He Bing Jiao, Han Yue és Wang Zhiyi is harcban áll még az indulási jog kiharcolásáért, sőt Zhang Yi Man is ott van a legjobb 16 között. Jelenlegi állás szerint He Bing Jiao utazhatna Párizsba, de még korántsem nyugodhat meg.
Aya Ohori és Nozomi Okuhara csatája sem dőlt még el teljesen, de Ohori közel 5000 pontos előnyben van, így valami nagyon nagy dobás kellene Okuharától a fordításhoz.
Thaiföld színeit jelenlegi állás szerint Intanon képviselné, de Kathetong, Chochuwong és Ongbamrungphan is ott van a nyomában.