Oldal kiválasztása

A spanyol Pablo Abián és a guatemalai Kevin Cordón egyaránt ötödik alkalommal kvalifikálta magát az olimpiára, ami tollaslabdában rekord. A két veterán a lengyel Robert Mateusiak és a thaiföldi Boonsak Ponsana rekordját állította be, így már 4 név szerepel a lista élén. Mind a ketten Pekingben kezdték a sorozatot és azóta minden alkalommal sikerrel jártak.

Pablo Abián hamarosan betölti a 39. életévét. Az eddigi 4 olimpiája közül háromszor is tudott meccset nyerni. A spanyol játékos korábban az Európa Játékokat és a Mediterrán Játékokat is megnyerte.

Kevin Cordón a tokiói játékokon meglepetésre az elődöntőig menetelt és végül a 4. helyen végzett. A 37 esztendős játékos még mindig remek formában van. Ezt bizonyítja a Pánamerikai-bajnokságon megszerzett aranyérme is, amiről korábban már beszámoltunk.

A rekorderek mellett további játékosok is vannak, akik már negyedszer kvalifikáltak sikeresen. Ebbe a táborba tartozik Tai Tzu Ying, Ratchanok Intanon, Lianne Tan, Michelle Li, Tse Ying Suet és az izraeli Misha Zilberman is.

Természetesen vannak, akiknek a párizsi lehet az első olimpiája, sőt ezúttal is akadnak olyan nemzetek, amelyek most először szereztek kvótát tollaslabdában. Nepál a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól egy úgynevezett Universality kvótát kapott Prince Dahal számára. Ezt általában azok az országok kapják, amelyeknek kevés sportolójuk jutott ki és ezzel a sokszínűséget próbálják növelni. A hölgyeknél ugyanilyen módon kvalifkált a Maldív-szigetekről Fathimath Nabaaha Abdul Razzaq, míg az iráni születésű Dorsa Yavarivafa a Menekültek Olimpiai Csapatának tagjaként utazhat Párizsba.
Kazahsztán és Salvador viszont „önerőből” szerzett kvótát, hiszen Dimitry Panarin és Uriel Francisco Canjura Artiga is sikerrel vette a kvalifikációs időszakot. Ez a két nemzet korábban még nem nevezhetet tollaslabdázót az olimpiára.

A kvótát szerző játékosok névsora korábbi cikkünkben olvasható.