Oldal kiválasztása

A BWF rendszeresen méri a leütések erősségét, amiről már a Thomas és Uber Kupa után is írtunk egy összefoglalót. A Malaysia Masters-en elsősorban Lee Zii Jia vitte a prímet, de nem kell szégyenkeznie P.V. Sindhu-nak sem, aki a hölgyek mezőnyéből lógott ki fölfelé ebben a mutatóban. Az indiai játékos 399,1 km/h-s csúcsot ért el, amivel messze az ő leütése volt a legerősebb a női egyéni mezőnyben. A hölgyek közül a párosspecialista Stefani Stoeva tudott még hasonlót produkálni, de kevéssel ős is elmaradt Sindhu-tól. Érdekesség, hogy a vegyes párosok között elért csúcssebesség is kb. 400 km/h-s volt, amit az egyik maláj vegyes páros férfi tagja, Tan Kian Meng produkált.  

Smash It Leaderboard | #MalaysiaMasters2024

The most powerful smashes at #MalaysiaMasters2024 go to… 💥🏸 Powered by Foundit Malaysia. #BWFWorldTour

Közzétette: BWF — Badminton World Federation – 2024. május 28., kedd

Sindhu egyébként ezüstérmes lett, miután hatalmas csatában beverekedte magát a fináléban, de ott alulmaradt a kínai Wang Zhi Yi ellen. 2019 világbajnoka közel 2 év után játszhatott újra döntőt World Tour versenyen és az ezüstérem ellenére is úgy tűnik, hogy újra számolni kell vele a legnagyobb tornákon is. Sindhu a versenyen legyőzte az első kiemelt Han Yue-t és közel másfél órás csatában a thaiföldi Ongbamrungphan-t is. A döntőben is volt esélye, hiszen a friss Ázsia-bajnok Wang Zhi Yi az első szettben nem igazán találta az ellenszert az indiai játékára. A második játszmában Sindhu kicsit visszavett és miután nagy hátrányba került látványosan rápihent a döntő szettre. A 3. játszmát megint Pusarla Sindhu kezdte jobban, vezetett 11-3-ra is a térfélcserénél, de a meccs hajráját már fizikálisan nem bírta. Wang Zhi Yi jól tartalékolt az energiájával és megfordította a döntőt.

„Sajnálom, hogy nem az az eredmény született, amire számítottam. Meg kellett volna csinálnom, megtartva az előnyt (11-3 a harmadik játszmában). De jó labdamenetek voltak és ő visszajött a meccsbe. Összességében nagyon jó mérkőzés volt” – értékelt Sindhu.

Persze azért a vereség megemésztése után a pozitívumokat is igyekezett kiemelni. „Egy kicsit csalódott vagyok, de sok pozitívumot lehet kihozni ebből a mérkőzésből és az egész tornából. Örülök, hogy legalább a döntőig eljutottam. Jól játszottam. Ezek a mérkőzések biztosan sok önbizalmat adnak majd nekem. Megnyerhettem volna, de ez ma nem az a nap volt.”

Az aranyérmes Wang Zhi Yi már idei 3. tornagyőzelmét aratta és ezzel a sikerrel a világranglistán feljött a 6. helyre. Jelen állás szerint már ő a második számú kínai, miután Han Yue-t és He Bing Jiao-t is maga mögé utasította a Super 500-as győzelemért járó 9200 ponttal.