Oldal kiválasztása

A tegnapi napon bebiztosította helyét az olimpián a rutinos Chou Tien Chen, aki korábban már Rióban és Tokióban is ott lehetett. A 34 éves tajvani Weng Hong Yang ellen nyert tegnap, de a mai napon már búcsúzott is a további küzdelmektől, miután Lee Zii Jia legyőzte őt.

Chou honfitársa, a Swiss Open aranyérmes Lin Chun-yi is harcban van még az olimpiai részvételért, amihez Prannoy legyőzésével egy lépéssel közelebb is került. A tajvani játékosnak a ranglista 16. helye a cél, amivel hazája két játékost indíthatna ebben a versenyszámban. Ehhez még további két győzelemre lenne szüksége. A következő akadály a világbajnoki ezüstérmes Kodai Naraoka lesz, akit tavaly nyáron már egy nagyon emlékezetes csatában le tudott győzni Malajziában, de előtte és azóta is mindig a japán játékos diadalmaskodott, ha összekerültek.

Véget ért az olimpiai álom a Fukushima / Hirota kettős számára is. A legendás japán kettős hősies küzdelmet folytatott az elmúlt hetekben és Hirota sérülése ellenére is szinte végig versenyben maradtak honfitársaikkal az olimpiai részvételért. Fukushima és Hirota kiesésével biztossá vált, hogy nem védik meg tavalyi címüket az Ázsia-bajnokságon és ezzel a kétszeres világbajnok Matsumoto / Nagahara duó kvalifikálta magát a párizsi játékokra.

Duplán is örülhetett Aya Ohori, aki tegnap bebiztosította helyét Párizsban, az egykori világbajnok, Okuhara kárára, ma pedig még a torna címvédőjét is kiejtette. Ohori pályafutása során másodszor győzte le Tai Tzu Ying-et és ezzel biztossá vált, hogy a férfi páros és a női páros után, a hölgyek egyéni versenyszámában sem lesz címvédés.

Egyetlen győzelemre került a Liu Yu Chen / Ou Xuan Yi kettős attól, hogy kivívják helyüket az idei olimpiára. Korábban már írtunk arról, hogy férfi párosban nagyon komoly küzdelem van az utolsó helyért. Ebből a csatából Fikri és Maulana már korán kiszállt és a mai napon He Ji Ting és Ren Xiang Yu duója is csatlakozott hozzájuk, miután fel kellett adniuk a mérkőzésüket. Már csak az olimpiai bajnok Lee Yang / Wang Chi-Lin kettős törhet borsot Liu-ék orra alá, igaz a tajvaniak nem maguknak kaparhatnák ki a gesztenyét, hiszen korábban már sikeresen kvalifikáltak Párizsra. Persze nekik sem mindegy, hogy pár hónap múlva a tokiói döntő egyik résztvevője, Liu Yu Chen és új párja, Ou Xuan Yi lesznek-e majd ott az ellenfelek között vagy esetleg egy mexikói vagy brazil páros. A kínaiak holnapi ellenfele a világbajnok Aaron Chia / Soh Wooi Yik duó lesz, így könnyű feladatról biztosan nem beszélhetünk.

Vegyes párosban mind a 8 kiemelt duó sikerrel vette eddig az akadályokat. Mégis az indonéz Rivaldy / Mentari kettős lehet a legboldogabb, hiszen az eredmények alakulásának köszönhetően ők is biztosan kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra.

A nyitott kérdések közül a kínai lányok házon belüli viaskodása lehet a legérdekesebb, melyet korábbi írásunkban már mélyebben is kifejtettünk.