Oldal kiválasztása

Ahogy minden sportban, úgy a tollaslabdában is egyre több statisztikát kapunk. A technológia fejlődésének köszönhetően már minden ütés sebességét tudják mérni és a szurkolóknak már nem kell a szemükre hagyatkozni abban a kérdésben, hogy ki üt le a legerősebben. A Thomas és Uber Kupa során láthattunk pár igazán sistergő bombát, nézzük meg kié volt a legkeményebb.

A férfiaknál a páros játékosok kerültek az élmezőnybe. A legerősebb ütést a világelső páros „leütésekért felelős” tagja, Liang Wei Keng produkálta. A 23 éves kínai 492,8 km/h-ás sebességgel ütötte meg a labdát, de az ilyen téren világrekorder Satwiksairaj Rankireddy sem maradt el sokkal a 492,5 km/h-ás leütésével. Az élmezőnybe tartozott még He Ji Ting (491,1 km/h) és meglepetésre az ausztrál Rayne Wang (483,9 km/h) is.
Az egyéni játékosok között nem egy megszokott név van elöl, hiszen Leong Jun Hao ütötte a legnagyobbat. A maláj válogatott játékos 482 km/h-ás sebességet adott a labdának, amivel az összesített listán is az előkelő 5. helyet csípte meg. Egyéniben Li Shi Feng (480,7 km/h), Jonathan Christie (479 km/h) és Lee Zii Jia (476,9 km/h) produkált még 470 km/h-ál gyorsabb leütést, de az angol válogatott Nadeem Dalvi (469,9 km/h) is csak hajszállal maradt el ettől.

A nőknél is egy párosspecialista, Nami Matsuyama végzett az élen. A japán lány leggyorsabb ütése 399,8 km/h-ás sebességgel hagyta el az ütőt. Második helyen egy egyéni játékos, Gregoria Mariska Tunjung végzett, aki 399,6 km/h-ás bombát produkált. Az összesített listán a képzeletbeli dobogóra az aranyérmes kínai csapat játékosa, He Bing Jiao (394,4 km/h) fért még fel, aki ráadásul további 3 olyan ütést is produkált, ami top 10-es. Az élmezőnyben végzett még Matsuyama páros partnere, Chiharu Shida (393,2 km/h) is, valamint Zhang Shu Xian (392,1 km/h) és Liu Sheng Shu (390,5 km/h).