Oldal kiválasztása

A Tollaslabda Magazinban már beszámoltunk a maláj vegyes páros tagjainak házasságkötéséről. Most az ifjú pár tornagyőzelméről írhatunk, hiszen Goh Soon Huat és Shevon Jemie Lai nyerték meg a 2024-es Malaysia Masters-t a vegyes párosok között. A maláj szurkolók 2017 óta vártak egy hazai győztest a tornán, hiszen a Tan Kian Meng / Lai Pei Jing duó 7 évvel ezelőtti sikere óta senkinek nem sikerült otthon tartani az aranyérmeket. Goh Soon Huat és Shevon Jemie Lai egyébként 2017-ben is döntőt játszhattak, de akkor honfitársaik erősebbnek bizonyultak.

A Goh Soon Huat / Shevon Jemie Lai páros az idei torna során legyőzte az olimpiai versenyben előrébb végző Chen Tang Jie / Toh Ee Wei kettőst, majd a fináléban az indonéz Rivaldy / Mentari duót is.  

Természetesen hatalmas a boldogság, hiszen mindig különleges élmény hazai közönség előtt nyerni. „Mindig is arról álmodtunk, hogy megnyerjük a hazai eseményt. Láttuk más országok játékosait hazai pályán győzni és mi is véghez akartuk vinni. Végre sikerült!” – mondta a páros férfi tagja, Goh Soon Huat. A most megszerzett aranyérem már a második idei sikere volt a malájoknak, hiszen korábban Svájcban is nyerni tudtak.

Bár az olimpiai kvalifikáció nem sikerült, de a páros új célt tűzött ki maga elé. „Szeretnénk részt venni a decemberi World Tour Finals-ön. Ez egy lehetséges cél és szeretnénk elérni” – ismertette terveiket Goh. Jelenleg egyébként jól állnak, hiszen ebben a rangsorban a 3. helyet foglalják el.

A folytatásban is lesz esélyük pontokat gyűjteni, hiszen ott vannak Szingapúrban, ahol 2018-ban már nyertek korábban és természetesen neveztek az Indonesia Open-re is.