Oldal kiválasztása

Sok kérdés merült fel a közelgő olimpiával kapcsolatban, amit a Tollaslabda Magazin igyekszik viszonylag röviden összefoglalni az érdeklődőknek.

Meddig tart a kvalifikációs időszak?

A kvalifikációs időszak 2023. május 1-jétől 2024. április 28-ig tart. Az ebben az időszakban megszerzett ranglistapontokkal lehet kivívni a részvételi jogok. Tehát hivatalosan még 2 hét áll a játékosok rendelkezésére, de addig már nincs komolyabb verseny, így gyakorlatilag a kontinenstornákkal ért véget a küzdelem érdemi része.

Mikor teszik közzé a hivatalos végeredményt?

A BWF április 30-án hozza nyilvánosságra a végleges Race To Paris ranglistát, de ez még nem egyezik meg 100%-ban az indulók névsorával.

Mikor tudjuk meg, hogy ki indulhat?

A BWF május 10-én értesíti az országok olimpiai bizottságait a megszerzett kvótákról. Ezt követően minden országnak írásban kell visszajelezni azok felhasználásáról május 24-ig. A visszamondott kvótákat a BWF június 5-ig újra osztja a tartaléklistán szereplőknek. A biztos lista tehát csak ezt követően lesz meg és vélhetően ekkor derül majd ki, hogy lesz-e magyar induló.

Mi a nevezési határidő?

Minden sportolót, aki részt kíván venni a versenyen július 8-ig kell benevezni. A sorsolást is ezt követően készítik majd el.

Mettől meddig lesznek a tollaslabda események?

Az olimpiai tollaslabda torna 10 napig tart, július 27-től augusztus 5-ig. Természetesen mind az 5 versenyszámban hirdetnek győztest és a hagyományoknak megfelelően az olimpián van bronzmérkőzés is.

Hol lesznek a mérkőzések?

Az olimpiai tornát majd az Porte de la Chapelle arénában rendezik meg, ahol az idei French Open-t is tartották.