Oldal kiválasztása

Nyerő helyzetben, szettelőnyben volt a Rahayu/Ramadhanti indonéz kettős a Hylo Open női páros versenyszámának döntőjében, amikor Rahayu egy rossz lépésnél megsérült és fel kellett adniuk a mérkőzést.

Az indonéz duó 21-18 aranyában nyerte meg a nyitó szettet az első helyen kiemelt Zhang Shu Xian/Zheng Yu kettőssel szemben. A második játszma első labdamenetében az olimpiai aranyérmes Apriyani Rahayu egy ziccert fejezett be a hálónál, ám a földet érés nem sikerült jól és aláfordult a térde. Orvosi segítség után tettek egy próbát a folytatásra, de Rahayu elég erős fájdalmat érzett a jobb vádlijában és inkább a visszalépés mellett döntött.

Természetesen Eng Hian, az indonéz válogatott női párosokért felelős vezetőedzője is támogatta játékosa döntését, hiszen egy súlyosabb sérülés veszélye is fennállt.

„Apriyani úgy döntött, hogy a Hylo Open fináléjában visszalép jobb vádlisérülés miatt. Ez a sérülés váratlanul jött, korábban nem volt jele. A fájdalom túl erős volt a vádlijában, így nem akartam folytatásra ösztönözni, nehogy még rosszabb legyen a helyzet,” – mondta a szakember az indonéz szövetség közleményében.  

Az alábbi videón látható a sorsdöntő momentum, ami a mérkőzés korai lezárásához vezetett.

Természetesen a kínai játékosok ebben a helyzetben nem ünnepelték győzelmüket, sőt roppant sportszerűen ellenfelük segítségére igyekeztek.

Eng Hian elmondta, hogy játékosai most hazatérnek Indonéziába és a legjobb szakemberek vizsgálják majd meg Rahayut és remélhetőleg hamarosan újra játszhat. Ez azért is lenne fontos az indonézeknek, mert a Rahayu/Ramadhanti páros versenyben van a decemberi World Tour Finals kvalifikációért és sorsdöntő versenyek következnek.