Oldal kiválasztása

Már több, mint 3 éve nem nyert Super 1000-es tornát egyetlen maláj tollaslabdázó sem. Man Wei Chong és Tee Kai Wun most közel álltak hozzá, de a rossz széria nem ért véget.  

Egy kínai és egy maláj duó jutott be az Indonesia Open döntőjébe férfi párosban. Liang Wei Keng és Wang Chang abban a tudatban léphettek pályára, hogy a finálé eredményétől függetlenül is visszaveszik a vezetést a világranglistán. Ennek ellenére természetesen meg akarták nyerni az aranyérmeket, de a nem kiemelt Man Wei Chong / Tee Kai Wun duó kifejezetten kellemetlen ellenfélnek minősül. A malájok nagyon fogadkoztak is a meccs előtt, hiszen már nagyon szerettek volna véget vetni a 3 éve tartó Super 1000-es tornagyőzelem nélküli időszaknak. Utoljára még Lee Zii Jia járt sikerrel a World Tour legmagasabb szintén a 2021-es All England-en.

A malájok ennek értelmében nagyon lelkesen és nagy intenzitással kezdtek és megnyerték az első játszmát. A másodikban sem engedték el a kínaiakat és sokáig úgy tűnt, hogy végre összejön a siker. Liang és Wang azonban higgadtabb tudott maradni a kritikus pillanatokban és egyenlítettek. A döntő játszmában már nem volt reális esélye a Man Wei Chong / Tee Kai Wun párosnak, így a kínaiak tornagyőzelemmel ülhetnek vissza a férfi páros trónjára.

„Nem lehetünk elégedettek ezzel az eredménnyel. Vissza kell mennünk és keményebben kell edzenünk, keményebben kell dolgoznunk” – vonta le az egyszerű következtetést Man Wei Chong a vesztes döntő után.

A kínaiak egyfajta tesztként fogták fel az elmúlt heteket, hiszen számukra a közelgő olimpia élvez prioritást.

„Ez az eredmény az edzésmunkánk megerősítése. A legutóbbi két tornán a fő cél az volt, hogy új dolgokat próbáljunk ki, variáljuk a felállásunkat, és úgy érzem, hogy a teljesítményünk kielégítő volt. Ha nem próbálunk ki új dolgokat, nem tudhatjuk, mi lesz az eredmény” – mondta Liang a meccs után.