Oldal kiválasztása

Már a harmadik versenynapjánál tart a BWF World Tour szingapúri állomása. A Super 750-es torna komoly világranglistapontokat hozhat a konyhára a jól szereplő játékosoknak, ami az olimpia közeledtével hatványozottan fontos.

A mai nap legizgalmasabb párosítása a Carolina Marín – Pusarla Sindhu rangadó volt. A két klasszis mérkőzése hozta is a várt színvonalat és a drámai végjátékot is. A múlthéten Malajziában döntőt játszó indiai lány kezdett jobban és megnyerte az első szettet. A folytatásban Marín is feljavult és viszonylag simán egyenlített. A döntő játszmában sokáig Sindhu vezetett, de a spanyolok olimpiai és világbajnok játékosa 19-19-nél kiegyenlített, majd előnybe is került, végül második meccslabdáját győzelemre váltotta. Érdekesség, hogy Marín tőle szokatlanul csendesen játszott, különösen a meccs végén, miközben Sindhu igyekezett a spanyol lány stílusában ünnepelni a pontjait. A folytatásban Marín ellenfele majd a thaiföldi Chochuwong lesz.

A vártnál jóval nehezebben, de nyert a világelső An Se-young is, ahogy Okuhara is sikerrel járt He Bing Jiao ellen.

Nagy meglepetésre búcsúzott a tornától az indonéz Anthony Sinisuka Ginting, aki a legutóbbi két szingapúri tornát megnyerte. A férfi egyéniben rekordot jelentő harmadik sikertől a maláj Leong Jun Hao ütötte el, aki a döntő szettben valósággal elsöpörte a világranglista 7. helyezettjét.

A mai nap eddigi legnagyobb meglepetését mégsem Ginting veresége jelentette, hanem az elmúlt hónapokban kimagasló Baek Ha Na / Lee So Hee kettős kiesése. A dél-koreaiak eddig még szettet sem veszítettek a Treesa Jolly / Gayatri Gopichand Pullela páros ellen, de most az indiaiaknak volt jobb napja.

A mai versenynap még korántsem ért végét. Olyan sztárok lépnek még pályára a folytatásban többek között, mint Axelsen, Antonsen, Yamaguchi, Chen Yu Fei vagy a Matsuyama / Shida páros.

A legnagyobb rangadók férfi párosban lesznek a mai napon, hiszen az Aaron Chia / Soh Wooi Yik – Lee Yang / Wang Chi-lin és a Kang Min Hyuk / Seo Seung Jae – Fikri / Maulana összecsapások is bőven döntő szintű párosítások.

A mérkőzések eredményeit ITT folyamatosan frissítik. Aki élőben szeretné nézni a tornát a BWF YouTube csatornáján megteheti.