Oldal kiválasztása

Magyar idő szerint reggel 8 órakor kezdődik a közvetítés az M4 Sport csatornán és a tervek szerint minden meccset láthatunk majd élőben.

Nézzük mit és kiket látunk majd holnap:

Férfi egyéni
A férfiaknál kínai házidöntőt rendeznek. Li Shi Feng játék nélkül jutott túl az elődöntőn, miután Viktor Axelsen sérülés miatt visszalépett a meccstől. Ellenfele Shi Yu Qi lesz majd, aki Indiában és Franciaországban is nyert már idén Super 750-es tornát. A rutinosabb kínai játékos az elődöntőben az eddig bombaformában játszó Chou Tien Chen-t győzte le.

Női egyéni
A hölgyek versenyén összejött a „papírforma” döntő, hiszen az első két kiemelt játszik majd a fináléban. A világelső és címvédő An Se-young sérülése ellenére is jó formát mutat és a döcögős kezdés után egyre magabiztosabban vette a nehezebb akadályokat. Az olimpiai bajnok Chen Yu Fei idén harmadszor döntőzhet, de egyéni aranyérme ebben a szezonban még nincs. A két játékos örökmérlege a kínai fölényét mutatja, de a tavalyi szezonban An Se-young nyert többet az egymás elleni meccsekből.

Férfi páros
Férfi párosban Alfian és Ardianto remek játékkal jutott el a döntőig. Az idáig vezető úton legyőzték a korábbi világelső Liang / Wang duót és a rutinos dán Astrup / Rasmussen kettőst is. Az aranyéremhez még egy nehéz feladat vár rájuk He Ji Ting és Ren Xiang Yu személyében.

Női páros
Ebben a versenyszámban is nagyon izgalmas fináléra számíthatunk, hiszen a két résztvevő duó rendre drámai mérkőzéseket játszik egymással. Matsuyama és Shida a legutóbbi két alkalommal is meccslabdáról veszített a Chen Qing Chen / Jia Yi Fan páros ellen. Összességében is a világelső kínaiak állnak jobban, hiszen 13 győzelem mellett csak 4 vereséget számlálnak a japánokkal szemben. Matsuyama és Shida utoljára tavaly ősszel, az Ázsia Játékok csapatversenyén tudott nyerni a Chen / Jia páros ellen, azóta lejátszottak 4 meccset és mindegyiken a kínaiak nyertek.

Vegyes páros
Első ránézésre talán vegyes párosban lehet a legsimább döntő, hiszen a tajvani Yang Po-hsuan / Hu Ling Fang kettős óriási meglepetésre jutott be a döntőbe. Ellenfelük a világelső Zheng Si Wei / Huang Ya Qiong duó lesz, akik évek óta uralják már a vegyest. A kínaiak magabiztosan verték fiatal honfitársaikat a negyeddöntőben és regnáló világbajnokokat is az elődöntőben, így tehát hatalmas meglepetés lenne, ha nem az ő nyakukba kerülnének az aranyérmek holnap. Persze meglepetés már volt bőven, hiszen a világranglistán 28. tajvaniak a héten legyőzték a Watanabe / Higashino kettőst és a két hete Thailand Open-t nyerő Guo Xin Wa / Chen Fang Hui párost is.

Kínai tehát minden döntőben lesz, ami komoly változás az elmúlt évekhez képest, hiszen a legutóbbi 4 kiíráson csak egyetlen aranyérmet szereztek, méghozzá tavaly női párosban Chen és Jia révén.