Oldal kiválasztása

Idén már 59. alkalommal rendezik meg a Portugal International tornát, ahol 5 honfitársunknak is szoríthatunk.

A szokásoknak megfelelően idén is Caldas da Rainha ad otthont Portugália legrangosabb nemzetközi tollaslabda versenyének. Az International Series besorolás alá tartozó tornát március 6. és március 10. között bonyolítják le és a Badminton Europe oldalán végig követni tudják az eseményeket az érdeklődők.

A versenyen 5 magyar játékos is részt vehet majd. Kőrösi Ágnestől várhatjuk a legtöbbet, hiszen ő a női egyéni versenyszám 7. kiemeltje. Az első mérkőzésén egy luxemburgi ellenfele lesz és ha sikerrel veszi az akadályt akkor egy kubai vagy egy kvalifikációból érkező európai játékossal nézhet majd szembe. Ebben a versenyszámban Szőke Mónika is próbára teszi magát, ő majd a kvalifikációban kezdheti meg a menetelést egy fiatal kanadai játékos ellen.

A férfiaknál Pytel Gergő főtáblás és a kanadai Sankeerth ellen játszhat. Szerecz Márton és Kereszti Zoltán a kvalifikációból próbálhat meg a főtáblára kerülni. A friss magyar bajnok Szerecz egy francia játékos ellen kezd, míg Kereszti ellenfele egy angol-indonéz meccs győztese lesz. Ők ketten egyébként férfi párosban is indulnak, ebben a versenyszámban egy belga kettős ellen mérkőznek.

A torna sorsolása ITT tekinthető meg.